Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Home / Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

GDPR Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Απορρήτου

Νέος κανονισμός για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σας.
Ήδη από τις 25 Μαΐου 2018 έχει τεθεί σε εφαρμογή και στη χώρα μας ο Γενικός Κανονισμός γα την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679, γνωστός ως GDPR
Ο νέος κανονισμός διευρύνει την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και ενισχύει τα δικαιώματα που έχετε σχετικά με τη συλλογή, αποθήκευση, προστασία, χρήση και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.
Πεδίο εφαρμογής από το PHYSIO HEALTH CLUB

 

1. Τρόπος Λειτουργίας του PHYSIO HEALTH CLUB

Α) Το PHYSIO HEALTH CLUB αποτελεί φορέα διοργάνωσης σεμιναρίων εκμάθησης – επιμόρφωσης φυσικοθεραπευτών, ιατρών και γενικότερα επαγγελματιών από τον χώρο της υγείας, με εμπνευστές, δημιουργούς και υπεύθυνους στην Ελλάδα και την Κύπρο τους κ. Βαλασσά Λαυρέντη DO, PT, MSc και κ.Στέργιο Σιουμουρέκη, PT, PhD.

Β) Στο PHYSIO HEALTH CLUB διοργανώνονται σεμινάρια από τους ιδίους τους δημιουργούς του κ. Βαλασσά Λαυρέντη και κ. Στέργιο Σιουμουρέκη είτε αυτοτελώς είτε σε συνεργασία με τρίτους φορείς.

2. Συγκέντρωση, επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων
(ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας του PHYSIO HEALTH CLUB)

Α) Διοργάνωση σεμιναρίων από τους κ. Βαλασσά Λαυρέντη και κ. Σιουμουρέκη Στέργιο
Όταν τη διοργάνωση των σεμιναρίων αναλαμβάνουν ο κ. Βαλασσάς Λαυρέντης και ο κ. Σιουμουρέκης Στέργιος, την εγγραφή σας (login) αναλαμβάνουν οι ίδιοι (ιστοσελίδα PHYSIO HEALTH CLUB) ή τρίτο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, οπότε οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι για τη συλλογή, επεξεργασία και προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Β) Διοργάνωση σεμιναρίων από τρίτο φορέα
Όταν τη διοργάνωση σεμιναρίων αναλαμβάνει τρίτος φορέας, με συμμετοχή των κ. Βαλασσά Λαυρέντη και κ. Σιουμουρέκη Στέργιου, την ευθύνη για την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων έχει όποιος διαχειρίζεται την εγγραφής σας. Εάν η διαχείριση της εγγραφής σας γίνεται από το PHYSIO HEALTH CLUB η ευθύνη για την συλλογή, επεξεργασία και προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αναλαμβάνουν από κοινού ο κ. Βαλασσάς Λαυρέντης και ο κ. Σιουμουρέκης Στέργιος Εάν κατά την εγγραφή σας, παραπέμπεστε σε link του τρίτου φορέα η ευθύνη για την συλλογή, επεξεργασία και προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αναλαμβάνει ο ίδιος (τρίτος φορέας). Το PHYSIO HEALTH CLUB δε συλλέγει τα προσωπικά σας δεδομένα κατά τη διαδικασία αυτή πλην των στοιχείων επικοινωνίας (τηλέφωνο, διεύθυνση, e-mail) για τους λόγους που αναφέρονται στη συνέχεια, στοιχεία τα οποία γνωστοποιεί ο τρίτος φορέας στο PHYSIO HEALTH CLUB μετά την ολοκλήρωση του εκάστοτε σεμιναρίου. Για τη συλλογή, επεξεργασία και προστασία των ανωτέρω προσωπικών δεδομένων έχουν εφαρμογή οι όροι του παρόντος (παράγραφος Α).

Γ) Πώληση προϊόντων
Το PHYSIO HEALTH CLUB διαθέτει ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης προϊόντων (e-shop). Για την ασφάλεια των συναλλαγών θα συλλέγει επιπλέον στοιχεία, τα οποία θα γνωστοποιεί ο εκάστοτε αγοραστής.

 

3. Υπεύθυνος Επεξεργασίας

Υπεύθυνος για τη συλλογή, αποθήκευση, προστασία, χρήση και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για τις υπηρεσίες που παρέχονται στην Ελλάδα και την Κύπρο, υπό τους όρους και προϋποθέσεις της παραγράφου 2 του παρόντος, έχουν οριστεί οι κ. Βαλασσάς Λαυρέντης DO, PT, MSc, Τ: +30 6972282999 και ο κ. Σιουμουρέκης Στέργιος, PT, PhD., T: +30 697 2435023, info@physiohealthclub.gr.

 

4. Συγκατάθεσή σας ως προς τη συγκέντρωση – επεξεργασία δεδομένων

Σε περιπτώσεις που σας έχουμε ζητήσει και έχουμε λάβει τη συγκατάθεσή σας η επεξεργασία των δεδομένων βασίζεται στη συγκατάθεση αυτή. Σε κάθε περίπτωση διατηρείτε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, χωρίς, ωστόσο, να θίγεται η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεσή σας προ της ανάκλησής της. Η ανάκληση πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση info@physiohealthclub.gr με την αιτιολογία «Ανάκληση συγκατάθεσης συγκέντρωσης και επεξεργασίας των προσωπικών μου δεδομένων».

 

5. Ποια προσωπικά στοιχεία συλλέγει το PHYSIO HEALTH CLUB

Δεδομένα ταυτοποίησης
Ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ΑΦΜ, κ.λ.π. Τα δεδομένα αυτά τα συλλέγουμε απευθείας από εσάς ή/και από δημόσια προσβάσιμες πηγές, υπό τους όρους και προϋποθέσεις της παραγράφου 2 του παρόντος.

Δεδομένα επικοινωνίας
Ταχυδρομική και ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνο σταθερό και κινητό, λογαριασμός μέσων κοινωνικής δικτύωσης πχ Facebook, Instagram, Linkedin κ.λπ. Τα δεδομένα συλλέγονται απευθείας από εσάς ή/και από δημόσια προσβάσιμες πηγές, υπό τους όρους και προϋποθέσεις της παραγράφου 2 του παρόντος.

Στοιχεία κατά την εγγραφή
Ονοματεπώνυμο, όνομα χρήστη, κωδικός πρόσβασης, ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας.

Στοιχεία κατά την εκτέλεση της παραγγελίας
Επιπλέον των ανωτέρω, διεύθυνση αποστολής, πόλη, χώρα, ταχυδρομικός κώδικας, στοιχεία τιμολόγησης (πχ ιδιότητα, ΑΦΜ, Δ.Ο.Υ., έδρα, επωνυμία κλπ)

Στοιχεία κατά την πληρωμή
Σε περίπτωση πληρωμής μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, η καταβολή θα πραγματοποιείται μέσω περιβάλλοντος ασφαλούς τραπεζικής συναλλαγής και το PHYSIO HEALTH CLUB δεν θα έχει καμία πρόσβαση στα ανωτέρω στοιχεία του πελάτη, εκτός από αυτά που είναι απαραίτητα για την πιστοποίηση της συναλλαγής και τα οποία γνωστοποιεί η Τράπεζα ή η εταιρία χορήγησης πιστωτικής κάρτας (mastercard, visa κλπ).

 

6. Γιατί συλλέγει το PHYSIO HEALTH CLUB
τα δεδομένα σας και για ποιους σκοπούς τα επεξεργάζεται

Επικοινωνία
Το PHYSIO HEALTH CLUB συλλέγει και επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα με σκοπό την επικοινωνία μαζί σας (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνύματος κινητής τηλεφωνίας, τηλεφωνικά, μέσω εντύπου, προγραμμάτων κοινωνικής δικτύωσης ενδεικτική αναφορά : facebook, instagram, linkedin κλπ) κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας.

Διαφήμιση
Το PHYSIO HEALTH CLUB συλλέγει και επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα με σκοπό την ενημέρωσή σας για κάθε νέο πρόγραμμα – σεμινάριο εκμάθησης – επιμόρφωσης ατομικά μέσω newsletter, ή μέσω διαφημιστικού φορέα, και γενικά με σκοπό την καλύτερη αξιοποίηση των υπηρεσιών που σας παρέχει το PHYSIO HEALTH CLUB. Θα σας στέλνουμε με email κουπόνια, εκπτώσεις και προωθητικές ενέργειες, δημοσκοπήσεις και έρευνες κοινής γνώμης για την βελτίωση της υπηρεσίας μας. Μπορείτε να αρνηθείτε την περαιτέρω επεξεργασία των δεδομένων σας για διαφημιστικούς σκοπούς σε κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνετε. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο προστασίας προσωπικών δεδομένων απευθείας στέλνοντας email στην διεύθυνση info@physiohealthclub.gr, στην περίπτωση που επιθυμείτε να δηλώσετε την άρνησή σας στην επεξεργασία δεδομένων σας για διαφημιστικούς σκοπούς ή εάν επιθυμείτε περαιτέρω πληροφορίες για το ζήτημα αυτό.

Έκδοση φορολογικών στοιχείων
Παροχή υπηρεσιών ή τιμολόγιο πώλησης σε περίπτωση αγορών μέσω e-shop.

Αποστολή προϊόντων
Σε περίπτωση πώλησης μέσω e-shop.

Χρήση δεδομένων από τους κυρίους Βαλασσά Λαυρέντη και Σιουμουρέκη Στέργιο
Το ανωτέρω δικαίωμα συλλογής, επεξεργασίας και χρήσης των προσωπικών σας δεδομένων διατηρούν αυτοτελώς οι υπεύθυνοι του PHYSIO HEALTH CLUB, οι κ. Βαλασσάς Λαυρέντης DO, PT, MSc, και ο κ. Σιουμουρέκης Στέργιος, PT, PhD. για την ενημέρωση και προώθηση προγραμμάτων εκμάθησης – επιμόρφωσης που πρόκειται να πραγματοποιηθούν από τους ίδιους ή σε συνεργασία με άλλους φορείς ή νομικά πρόσωπα, χωρίς την οποιαδήποτε συμμετοχή ή συνδρομή του PHYSIO HEALTH CLUB.

 

7. Για πόσο χρονικό διάστημα θα τηρεί το PHYSIO HEALTH CLUB τα δεδομένα σας

Το PHYSIO HEALTH CLUB θα διατηρεί τα δεδομένα σας για όσο καιρό δραστηριοποιείται στο χώρο και σε κάθε περίπτωση μέχρι να λάβει εντολή διαγραφής.

 

8. Τι δικαιώματα έχετε για την προστασία των δεδομένων σας

Δικαίωμα ενημέρωσης – πρόσβασης στα δεδομένα
Να γνωρίζετε τις κατηγορίες των προσωπικών σας δεδομένων που τηρούμε και επεξεργαζόμαστε, την προέλευσή τους, τους σκοπούς επεξεργασίας αυτών, τις κατηγορίες των αποδεκτών τους, τον χρόνο τήρησής τους, καθώς και τα σχετικά σας δικαιώματα.

Δικαίωμα διόρθωσης
Να ζητήσετε τη διόρθωση ή/και τη συμπλήρωση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας, ώστε να είναι πλήρη και ακριβή, προσκομίζοντας κάθε απαραίτητο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ή ανάγκη διόρθωσης ή συμπλήρωσης.

Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας
Να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των δεδομένων σας.

Δικαίωμα εναντίωσης
Να εναντιωθείτε σε οποιαδήποτε περαιτέρω επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων που τηρούμε.

Δικαίωμα στη λήθη
Να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων από τα αρχεία που τηρούμε.

Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων
Να ζητήσετε τη μεταφορά των δεδομένων σας από τo PHYSIO HEALTH CLUB, σε οποιονδήποτε άλλο υπεύθυνο επεξεργασίας.

Καταγγελία
Να υποβάλλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr), εφόσον θεωρείτε ότι προσβάλλονται τα δικαιώματά σας με οποιονδήποτε τρόπο.

 

9. Τρόπος άσκησης των δικαιωμάτων σας

Για την άσκηση των ανωτέρω δικαιωμάτων σας, πλην της καταγγελίας προς την αρμόδια Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr), απευθυνθείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση info@physiohealthclub.gr και θα σας απαντήσουμε εντός προθεσμίας 30 ημερών σχετικά με το αίτημα σας.

 

10. Υπεύθυνος προστασίας δεδομένων

Υπεύθυνοι Προστασίας Δεδομένων για ζητήματα σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, υπό τους όρους και προϋποθέσεις της παραγράφου 2 του παρόντος, έχουν οριστεί οι κ. Βαλασσάς Λαυρέντης DO, PT, MSc, Τ: +30 6972282999 και ο κ. Σιουμουρέκης Στέργιος, PT, PhD., T: +30 697 2435023, info@physiohealthclub.gr.

 

11. Τρόπος προστασίας των προσωπικών σας δεδομένων

Το PHYSIO HEALTH CLUB εφαρμόζει κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια των δεδομένων σας, τη διασφάλιση του απόρρητου, της επεξεργασίας τους και της προστασίας τους από τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή, τυχαία απώλεια, αλλοίωση, απαγορευμένη διάδοση ή πρόσβαση και κάθε άλλης μορφής αθέμιτη επεξεργασία.

 

12. Γνωστοποίηση παραβίασης δεδομένων

Σε περίπτωση που με οποιονδήποτε τρόπο πραγματοποιηθεί παραβίαση των προσωπικών σας δεδομένων το PHYSIO HEALTH CLUB θα προβεί άμεσα στη γνωστοποίηση της παραβίασης τόσο σε εσάς όσο και στην αρμόδια εποπτεύουσα αρχή.

 

13. Προσωπικά στοιχεία που συλλέγουμε όταν εγγράφεστε στη ιστοσελίδα
(υπό τους όρους και προϋποθέσεις της παραγράφου 2 του παρόντος)

Δεδομένα πρόσβασης
Όνομα χρήστη, αναγνωριστικό χρήστη, κωδικός.

Δεδομένα συσκευής
Ταυτότητα συσκευής, λειτουργικό σύστημα και έκδοση που τρέχει η συσκευή ή άλλα αναγνωριστικά συσκευής.

Στοιχεία σύνδεσης
Ώρα, ημερομηνία, διάρκεια επίσκεψης, τόπος προέλευσης του χρήστη, διεύθυνση δικτυακού πρωτοκόλλου (IP Address) και άλλα στοιχεία που αφορούν στο πρωτόκολλο σύνδεσης.

Στοιχεία επικοινωνίας
Σχόλια, αξιολόγηση ή σχόλια, δεδομένα επικοινωνίας (π.χ. μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).

Λοιπές πληροφορίες
Δεδομένα που παρέχετε με την βούλησή σας όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα, χρησιμοποιείτε την εφαρμογή ή άλλες σχετικές δραστηριότητες, ή δεδομένα από πηγές, δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης (social media ή δημόσια ή μη προσβάσιμες βάσεις δεδομένων (π.χ. ταυτότητα του χρήστη σε αυτή ή σε άλλες πλατφόρμες).

 

14. Πληροφορίες για τα COOKIES

Ορισμός cookies
Με σκοπό να καταστήσουμε ελκυστική την επίσκεψη στην ιστοσελίδα ή την χρήση εφαρμογής και για να μπορέσουμε να παρέχουμε συγκεκριμένες λειτουργίες, χρησιμοποιούμε τα γνωστά ως cookies σε διάφορες σελίδες. Πρόκειται για μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στην συσκευή. Μερικά από αυτά διαγράφονται μετά το πέρας συνεδρίας στον περιηγητή , τα λεγόμενα session cookies ή cookies συνεδρίας. Άλλα cookies παραμένουν στην συσκευή και επιτρέπουν σε εμάς ή σε συνδεμένα με εμάς μέρη να αναγνωρίσουν τον περιηγητή στην επόμενη επίσκεψή (persistent cookies). Μπορείτε να ρυθμίσετε τον περιηγητή, ώστε να πληροφορείστε για την ρύθμιση των cookies και να αποφασίζετε ατομικά για την αποδοχή ή την απόρριψη των cookies σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ή και γενικότερα. Εάν δεν αποδεχτείτε την εγκατάσταση των cookies μπορεί να μειωθεί η λειτουργικότητα ιστοσελίδας ή εφαρμογής.

Απολύτως απαραίτητα cookies
Απαιτούνται για την πλοήγηση στην ιστοσελίδα ή την εφαρμογή, καθώς και για την χρήση των λειτουργιών που παρέχει. Χωρίς την χρήση τέτοιων cookies, η σωστή λειτουργία ιστοσελίδας δεν είναι εγγυημένη (πχ. η εγγραφή κειμένου), ακόμη στην διάρκεια περιήγησης μεταξύ σελίδων στην γενική ιστοσελίδα.

Cookies λειτουργικότητας
Επιτρέπουν σε μια ιστοσελίδα / εφαρμογή την αποθήκευση πληροφοριών που έχουν ήδη υποβληθεί (το όνομα χρήστη, η επιλογή γλώσσας ή την περιοχή που βρίσκεται ο χρήστης) και βελτιώνουν την δυνατότητα του χρήστη να απολαμβάνει προσωποποιημένη περιήγηση. Τα cookies αυτά συλλέγουν ανωνυνοποιημένες πληροφορίες και δεν επιτρέπουν την παρακολούθηση περιήγησης σε ιστοσελίδες.

Cookies απόδοσης
Συλλέγουν πληροφορίες για την χρήση μιας ιστοσελίδας / εφαρμογής – για παράδειγμα, ποιες σελίδες επισκέπτεται ο χρήστης συχνότερα και αν λαμβάνει μηνύματα λάθους από την ιστοσελίδα. Τα cookies δεν αποθηκεύουν πληροφορίες που επιτρέπουν την αναγνώριση του χρήστη. Οι αποθηκευμένες πληροφορίες χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την βελτίωση και εφαρμογή της απόδοσης της ιστοσελίδας και επομένως της εμπειρίας που παρέχεται στον χρήστη.

Cookies για σκοπούς προώθησης προϊόντων (marketing)
Χρησιμοποιούνται για την παροχή στοχευμένης διαφήμισης σχετική με τον χρήστη και προσαρμοσμένη στα ενδιαφέροντά του. Χρησιμοποιούνται ακόμη για να περιορίσουν την συχνότητα μιας διαφήμισης και για την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Καταγράφουν εάν επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα ή όχι. Οι πληροφορίες αυτές μπορούν να μοιραστούν με τρίτους (πχ. Διαφημιστές). Για την βελτίωση στοχευμένης διαφήμισης τα cookies συχνά συνδέονται με υπηρεσίες τρίτων μερών.

Άρνηση χρήσης cookies
Εάν δεν επιθυμείτε το PHYSIO HEALTH CLUB να συλλέγει και να αναλύει τα δεδομένα για την επίσκεψή σας, μπορείτε να δηλώσετε την άρνησή σας οποτεδήποτε. Εάν επιθυμείτε να δηλώσετε την άρνησή σας, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ανωτέρω στοιχεία επικοινωνίας info@physiohealthclub.gr

Για την τεχνική εφαρμογή της δήλωσής σας, ένα cookie που θα δηλώνει την εξαίρεσή σας θα εγκατασταθεί στον περιηγητή σας. Αυτό το cookie έχει αποκλειστικό σκοπό την απομνημόνευση της άρνησή σας. Παρακαλούμε να σημειώσετε ότι για τεχνικούς λόγους η χρήση του ανωτέρω cookie μπορεί να γίνει μόνο από τον περιηγητή που χρησιμοποιήθηκε για την εγκατάστασή του. Εάν διαγράψετε τα cookies ή χρησιμοποιήσετε διαφορετικό περιηγητή, θα πρέπει να δηλώσετε την άρνηση σας εκ νέου.

 

15. Επιστροφές προϊόντων

Πολιτική Επιστροφών
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ στηρίζοντας το Ηλεκτρονικό Εμπόριο σας δίνει τη δυνατότητα, μέσω της πληρότητας των περιγραφών των οποίων αναρτά στις σελίδες της, να απολαμβάνετε το προνόμιο της άμεσης επαφής με τα προϊόντα που διαθέτει από την οθόνη του υπολογιστή σας γρήγορα και εύκολα.
Θέλοντας να αναδείξουμε τα οφέλη της χρήσης του διαδικτύου στις καθημερινές μας αγορές κατωτέρω παραθέτουμε τους όρους και προϋποθέσεις επιστροφής ελαττωματικών ή μη προϊόντων.

Επιστροφές Προϊόντων λόγω λάθους παράδοσης
Σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες παραδίδονται άλλα από τα πωληθέντα, κατά είδος ή ποσότητα ή λείπει ιδιότητας η οποία έχει προηγουμένως συνομολογηθεί εγγράφως με την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ο πελάτης επιστρέφει τα προϊόντα προς έλεγχο και διαπίστωση του λάθους. Στην περίπτωση αυτή τα έξοδα επιστροφής των προϊόντων στην εταιρεία καθώς και τα έξοδα επαναπροώθησης στον πελάτη βαρύνουν την ΕΤΑΙΡΕΙΑ αρκεί να τηρείται ο προτεινόμενος από την εταιρεία τρόπος επιστροφής.

Επιστροφές ελαττωματικών προϊόντων
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι το είδος φέρει κατασκευαστικό ελάττωμα, εφόσον αυτό βεβαιωθεί από τον εξουσιοδοτημένο επισκευαστή που παρέχει την εγγύηση καλής λειτουργίας ισχύουν τα ακόλουθα:
• Η εγγύηση παρέχεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα που αναγράφεται στα αναλυτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος.
• Η επιστροφή του προς αντικατάσταση προϊόντος θα πρέπει να γίνεται μαζί με όλα τα έγγραφα τα οποία συνόδευαν το προϊόν (π.χ. ΔΑΤ, Απ. Λιανικής κ.ο.κ) και πλήρη τη συσκευασία του. Αν πρόκειται ελάττωμα που διαπιστώθηκε αργότερα από την παράδοση και η συσκευασία δεν υπάρχει ή επίσης αν η συσκευασία του προϊόντος παραλήφθηκε από τους διανομείς κατά την παράδοση του είδους δεν απαιτείται η συσκευασία του προϊόντος.
• Η επιστροφή των προϊόντων θα πραγματοποιείται μέσω courier. Στις περιπτώσεις επιστροφής μέσω courier, o πελάτης επιβαρύνεται με τα έξοδα της αποστολής προς την ΕΤΑΙΡΕΙΑ και η ΕΤΑΙΡΕΙΑ επιβαρύνεται με τα έξοδα αποστολής του αντικατασταθέντος ή επισκευασμένου προϊόντος.
• Εφόσον διαπιστωθεί το ελάττωμα, πραγματοποιείται επισκευή, ή αντικατάσταση του προϊόντος, άλλως ακύρωση της συναλλαγής σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η επισκευή του προϊόντος σε εύλογο χρόνο και δεν μπορεί να βρεθεί από την ΕΤΑΙΡΕΙΑ άλλο προϊόν αντίστοιχων ή καλύτερων χαρακτηριστικών ή αντίστοιχης αξίας για την αντικατάσταση. Σε περίπτωση ακύρωσης της συναλλαγής η επιστροφή των χρημάτων της αρχικής αγοράς γίνεται με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο είχε γίνει η αρχική πληρωμή του πελάτη προς την ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
• Ειδικότερα, σε περίπτωση χρέωσης μέσω πιστωτικής κάρτας η ΕΤΑΙΡΕΙΑ θα υποχρεούται να ενημερώσει την εκδότρια Τράπεζα για την ακύρωση της συναλλαγής και η τράπεζα θα προβεί εν συνεχεία σε κάθε πράξη που προβλέπεται με βάση τη σύμβαση που έχει καταρτίσει με τον πελάτη χωρίς σχετική ευθύνη της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ πλέον. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ κατόπιν της ενημέρωσης αυτής δεν φέρει καμία ευθύνη για το χρόνο και τον τρόπο εκτέλεσης του αντιλογισμού, που ρυθμίζεται από την προμνησθείσα σύμβαση. Σε περίπτωση πληρωμής με τραπεζικό έμβασμα θα πραγματοποιείται αντίστροφο τραπεζικό έμβασμα από τους λογαριασμούς της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ προς τον πελάτη.
Επιστροφές προϊόντων, τα οποία θεωρούνται ελαττωματικά κατά την παράδοση
Η επιστροφή των προϊόντων, τα οποία θεωρούνται ελαττωματικά κατά την παράδοση θα γίνεται αποδεκτή εντός επτά (7) ημερολογιακών ημερών από την παράδοση αυτών στον πελάτη. Ταυτόχρονα, θα πρέπει το προϊόν να μην είναι κατεστραμμένο και να έχει όλα τα πρωτότυπα έγγραφα τα οποία συνόδευαν το προϊόν (π.χ. Δ.Α.Τ., Απ. Λιανικής κ.ο.κ) και πλήρη τη συσκευασία του. Στις περιπτώσεις αυτές ισχύουν τα ακόλουθα:
• Το προϊόν παραλαμβάνεται και ελέγχεται για την διαπίστωση του αναφερόμενου από τον ΠΕΛΑΤΗ ελαττώματος.
• Υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν προηγουμένως παραληφθεί και ελεγχθεί αυτά από την ΕΤΑΙΡΕΙΑ, θα γίνεται αντικατάσταση του είδους με όμοιο καινούριο, ή σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας με άλλο καινούργιο προϊόν αντίστοιχης ποιότητας και τιμής, άλλως σε περίπτωση που ο πελάτης δεν επιθυμεί αντικατάσταση με άλλο καινούργιο προϊόν αντίστοιχης ποιότητας και τιμής, θα πραγματοποιείται επιστροφή των χρημάτων της αρχικής αγοράς στον πελάτη. Η επιστροφή των χρημάτων γίνεται με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο είχε γίνει η αρχική πληρωμή του πελάτη προς την ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
• Ειδικότερα, σε περίπτωση χρέωσης μέσω πιστωτικής κάρτας η ΕΤΑΙΡΕΙΑ θα υποχρεούται να ενημερώσει την εκδότρια Τράπεζα για την ακύρωση της συναλλαγής και η τράπεζα θα προβεί εν συνεχεία σε κάθε πράξη που προβλέπεται με βάση τη σύμβαση που έχει καταρτίσει με τον πελάτη χωρίς σχετική ευθύνη της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ πλέον. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ κατόπιν της ενημέρωσης αυτής δεν φέρει καμία ευθύνη για το χρόνο και τον τρόπο εκτέλεσης του αντιλογισμού, που ρυθμίζεται από την προμνησθείσα σύμβαση, Σε περίπτωση πληρωμής με τραπεζικό έμβασμα θα πραγματοποιείται αντίστροφο τραπεζικό έμβασμα από τους λογαριασμούς της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ προς τον πελάτη.
• Τα έξοδα αποστολής τόσο για την επιστροφή των προϊόντων στην ΕΤΑΙΡΕΙΑ όσο και για την επαναπροώθηση στον ΠΕΛΑΤΗ του αντικατεστημένου προϊόντος βαρύνουν την ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
• Σε περίπτωση που τα προϊόντα επιστραφούν κατεστραμμένα ή ελλιπή το Ηλεκτρονικό κατάστημα έχει το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση από τον πελάτη, το ποσό της οποίας θα καθορίζεται από την κατάσταση των προϊόντων και να προβαίνει μονομερώς και άνευ ετέρου τινός σε ολικό ή μερικό συμψηφισμό της απαίτησής του αυτής έναντι του πελάτη.

Επιστροφή μη ελαττωματικών προϊόντων – Δικαίωμα αναιτιολόγητης υπαναχώρησης από τον πελάτη
Ο ΠΕΛΑΤΗΣ έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει από την σύμβαση αγοράς μέσα σε χρονικό διάστημα 14 ημερολογιακών ημερών από την παράδοση και μάλιστα όταν είναι πολλά προϊόντα στην ίδια παραγγελία από την παράδοση και του τελευταίου ενώ όταν υπάρχει υποχρέωση παράδοσης προϊόντων σε τακτά διαστήματα από την παράδοση του πρώτου. Η υπαναχώρηση γίνεται υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
• Η υπαναχώρηση αυτή είναι αναιτιολόγητη και χωρίς καμία επιβάρυνση και αν το είδος έχει ήδη παραδοθεί ο πελάτης οφείλει να επιστρέψει το προϊόν ακριβώς στην κατάσταση που το παρέλαβε, με το σύνολο των εξαρτημάτων του, των εντύπων που το συνοδεύουν και της συσκευασίας του σε άριστη κατάσταση. Η επιστροφή του είδους γίνεται δεκτή, μόνον εφόσον πρώτα ο αγοραστής έχει εξοφλήσει κάθε ποσό που επιβαρύνθηκε η εταιρία για την αποστολή του είδους σε αυτόν και τα έξοδα αποστολής για την επιστροφή του είδους.
• Η δήλωση υπαναχώρησης ασκείται εγγράφως ή και ηλεκτρονικά και η ΕΤΑΙΡΕΙΑ είναι υποχρεωμένη να αποστείλει επιβεβαίωση της παραλαβής δήλωσης υπαναχώρησης μόλις αυτή περιέλθει σε αυτήν.
• Κατόπιν της δήλωσης υπαναχώρησης, η ΕΤΑΙΡΕΙΑ υποχρεούται να αποδώσει το τίμημα που εισέπραξε το πολύ μέσα σε 14 μέρες από την παραλαβή των προϊόντων.
• Η επιστροφή των χρημάτων στον πελάτη, θα γίνεται με τον ίδιο μέσο με το οποίο είχε γίνει η αρχική είσπραξη.
• Ο πελάτης ευθύνεται να αποζημιώσει την εταιρεία αν έκανε χρήση άλλη από εκείνη που είναι αναγκαία για τη διαπίστωση της φύσης, των χαρακτηριστικών και της λειτουργίας των αγαθών στο διάστημα μέχρι τη δήλωση της υπαναχώρησης.
• Σε περίπτωση που τα προϊόντα επιστραφούν κατεστραμμένα ή ελλιπή το Ηλεκτρονικό κατάστημα έχει το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση από τον πελάτη, το ποσό της οποίας θα καθορίζεται από την κατάσταση των προϊόντων και να προβαίνει μονομερώς και άνευ ετέρου τινός σε ολικό ή μερικό συμψηφισμό της απαίτησής του αυτής έναντι του πελάτη.

Εξαιρέσεις από την υπαναχώρηση
Δεν χωρεί υπαναχώρηση σε προϊόντα τα οποία δεν είναι κατάλληλα προς επιστροφή, για λόγους προστασίας της υγείας ή για λόγους υγιεινής, και τα οποία έχουν αποσφραγιστεί μετά την παράδοση.

Ασφαλή προϊόντα – Όροι εγγύησης
Τα διατιθέμενα από την ΕΤΑΙΡΕΙΑ προϊόντα είναι προϊόντα διαρκείας τα οποία φέρουν κάθε απαραίτητη πιστοποίηση ασφαλούς λειτουργίας. Τα προϊόντα συνοδεύονται από γραπτές οδηγίες χρήσης (πλην των απλών στη χρήση προϊόντων) και από γραπτή εγγύηση του κάθε κατασκευαστή – καλής λειτουργίας εύλογης διάρκειας. Το έντυπο της εγγύησης περιλαμβάνει πάντοτε την επωνυμία και τη διεύθυνση του εγγυητή, το προϊόν στο οποίο αναφέρεται η εγγύηση, το ακριβές περιεχόμενό της, τη διάρκειά της, την τοπική έκταση ισχύος της, καθώς και τα δικαιώματα που παρέχει το εφαρμοστέο δίκαιο. Η εγγύηση της συσκευής έχει διάρκεια σύμφωνα με το κατασκευαστή από την ημερομηνία αγοράς της και επιτρέπει τη δωρεάν αποκατάσταση του προβλήματος, εφ’ όσον πληρούνται οι όροι οι οποίοι αναγράφονται στην κάθε αντίστοιχη εγγύηση.

Please wait...

Subscribe to our newsletter

Για να λαμβάνετε πρώτοι όλα τα νέα και τις προσφορές μας