Ackermann Χειροπρακτική

Home / Ackermann Χειροπρακτική

Ackermann instituet

Εντατική εκπαίδευση στη Μέθοδο Χειροπρακτικής

Η Χειροπρακτική των αρθρώσεων είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται εδώ και 2.000 χρόνια και χρησιμοποιήθηκε αρχικά για τη θεραπεία και την ανακούφιση του πόνου στην πλάτη.

Σήμερα εξακολουθεί να είναι η μέθοδος που επιλέγεται για την ανακούφιση και την επούλωση των δυσλειτουργιών των αρθρώσεων των άκρων, π.χ. οσφυαλγία, ισχιαλγία, ημικρανίες, σύνδρομο ώμου – βραχίονα, πονοκεφάλους και άλλα. Μετά από μια ακριβή διάγνωση, ο πόνος που δημιουργεί μπλοκαρίσματα μπορεί να ανιχνευθεί και αυτό να αντιμετωπιστούν με τη χρήση συγκεκριμένων ήπιων τεχνικών. Έτσι, ο φυσικός μηχανισμός αυτό-ίασης στο σώμα τίθεται σε λειτουργία ξανά.

Η σύγχρονη αντίληψη στην επιστήμη της Χειροπρακτικής

Το Κολέγιο Ackermann ιδρύθηκε το 1974 από τον Dr. WP Ackermann, DC, DN, HP, στη Στοκχόλμη. Η Μέθοδος Χειροπρακτικής του Dr. Ackermann έχει δοκιμαστεί για περίπου 40 χρόνια μέσα από τη διδακτική εμπειρία και την εφαρμογή της σε χιλιάδες ασθενείς. Περισσότεροι από 5000 θεραπευτές εφαρμόζουν τη μέθοδο σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, τη διεύθυνση του Κολεγίου Ackermann έχει αναλάβει ο γιος του και Αναπληρωτής Καθηγητής Dr. Paul W. Ackermann, ερευνητής άλγους.

Πέντε μοναδικοί λόγοι για να παρακολουθήσετε ένα πρόγραμμα του Κολεγίου Ackermann

  • Σεμιναριακό Γκρουπ: Στα σεμινάρια τα λάβετε πλήρη κλινική πρακτική, χωρίς να σας παραμελούν μέσα στο πλήθος, αφού το 80% του σεμιναρίου αφορά πρακτική άσκηση.
  • Εύληπτη Γνώση: Σύνθετοι χειρισμοί χειροπρακτικής επεξηγούνται με απλό τρόπο, καθώς μία από τις αρχές που διέπουν το σεμινάριο είναι η επικέντρωση στα πιο σημαντικά.
  • Μεγάλη Εμπειρία: Η έρευνα επί του ανθρώπινου σώματος και οι γνώσεις χειροπρακτικής του Dr. Ackermann βασίζονται σε εμπειρία 40 ετών. Οι διδάσκοντες είναι έμπειροι χειροπράκτες και οστεοπαθητικοί με γνώσεις που απορρέουν από πολυετή πείρα.
  • Ήπια Χειροπρακτική: Η αποτελεσματική ήπια χειροπρακτική θεραπεία προϋποθέτει ακρίβεια στη διάγνωση. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να εφαρμόσετε τη θεραπεία στις υποκινητικές περιοχές και να επαναφέρετε το φυσιολογικό εύρος κίνησης στις αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης και των άκρων. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να το καταστήσουμε αυτό δυνατό.
  • Δημοσιεύσεις: Το εγχειρίδιο του Dr. Ackermann, το βίντεο και οι άλλες δημοσιεύσεις του θα σας παρέχουν άφθονη «εργασία για το σπίτι». Έτσι θα έχετε τη δυνατότητα της άμεσης πρόσβασης σε αυτή την εξειδικευμένη γνώση ανά πάσα στιγμή.

Το Ackerman College σας προσφέρει την δυνατότητα μάθησης μιας χειροπρακτικής θεραπευτικής προσέγγισης, η οποία χαρακτηρίζεται από εστιασμένες και άκρως αποτελεσματικές διαγνωστικές τεχνικές σε ένα μοναδικό ολιστικό πρόγραμμα. Με αυτό το πρόγραμμα μπορείτε να εφαρμόσετε τις θεραπείες στην πράξη με επιτυχία μετά την παρακολούθηση του πρώτου μαθήματος. Τα μαθήματά μας αποτελούνται από 80% πρακτικής άσκησης και το βιβλίο μαζί με το DVD θα σας παρέχουν εντατική «εργασία για το σπίτι».

Η εκπαίδευση

Θα διδαχθείτε μία μέθοδο χειροπρακτικής θεραπείας, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στοχευμένα για την αντιμετώπιση λειτουργικών διαταραχών των αρθρώσεων της σπονδυλικής στήλης και των άκρων.

Με την ολοκλήρωση του βασικού εκπαιδευτικού προγράμματος, θα μπορείτε άμεσα να εφαρμόσετε τη θεραπεία στην κλινική πράξη με μεγάλη επιτυχία.

Κλινική εφαρμογή

Μετά το βασικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σάς συνιστούμε να εξασκηθείτε εφαρμόζοντας τη Μέθοδο Ackermann στην κλινική πράξη.

Κατά τη διάρκεια της κλινικής σας εξάσκησης θα μπορείτε να επικοινωνείτε με τους διδάσκοντες μεταβιβάζοντάς τους τις ερωτήσεις σας.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε με τα χέρια σας, κανείς δεν μπορεί να το πάρει μακριά από εσάς!

Dr. P.W. Ackermann

Dr. P.W. Ackermann

Καθηγητής Ορθοπεδικής Χειρουργικής

Αναπληρωτής καθηγητής ορθοπεδικής χειρουργικής στο Karolinska University Hospital, Stockholm. Είναι διευθυντής και υπεύθυνος σπουδών του Ackermann Institute. Επίσης είναι επικεφαλής σε ερευνητική ομάδα ορθοπεδικών, εστιάζοντας την έρευνά του στη νευρωνική ρύθμιση του πόνου και τη μυοσκελετική ανακατασκευή των ιστών, όπου ήταν και το θέμα της μεταδιδακτορικής του εργασίας.

Τσουκαλάς Γεώργιος PT. DO.

Τσουκαλάς Γεώργιος PT. DO.

Head of Ackermann College Greece & Cyprus

Φυσικοθεραπευτής απόφοιτος του ΑΤΕΙ Λαμίας, Οστεοπαθητικός από την OSD και επικεφαλής του Κολλεγίου Ackermann για την Ελλάδα και την Κύπρο. Eπικεφαλής του Barral Institute για την Ελλάδα και την Κύπρο. Δίπλωμα βιοϊατρικού και παραδοσιακού Κινέζικου βελονισμού. Διδάσκει σε σεμινάρια Manual Therapy & Rehabilitation στην Ελλάδα, την Κύπρο καθώς και διεθνώς στο Ackermann College και το Barral Institute. Είναι ιδρυτής του Osteo & Physio Clinic Georgios Tsoukalas.

Βαλασσάς Λαυρέντης PT. MSc. DO

Βαλασσάς Λαυρέντης PT. MSc. DO

Φυσικοθεραπευτής - Οστεοπαθητικός

Ost. of OSD, AP&MB of WFCMS, Master of Chiropractic of Ackermann College, Teacher of Ackermann College. Φυσικοθεραπευτής – Καθηγητής φυσικής Αγωγής, απόφοιτος Εθνικής Ακαδημίας Αθλητισμού – Σόφια – Βουλγαρία, Οστεοπαθητικός από την OSD και Καθηγητής του Κολεγίου Ackermann για την Ελλάδα και την Κύπρο. Δίπλωμα Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και Βελονισμού, μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Βελονισμού (WFCMS), Δίπλωμα Su Jok θεραπείας και Δίπλωμα Manual Therapy – Mulligan. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και έχει περισσότερα από 20 χρόνια κλινικής εμπειρίας.

Φωτογραφίες από προηγούμενα Σεμινάρια Χειροπρακτικής Ackermann

Υποχρεώσεις και δικαιώματα του διοργανωτή

Ο διοργανωτής υποχρεούται να επιστρέψει την προκαταβολή:

  •  Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου από την πλευρά του διοργανωτή.
  • Σε περίπτωση αλλαγής ημερομηνίας και εφόσον ο καταθέτων τη προκαταβολή δεν επιθυμεί να παρακολουθήσει το σεμινάριο στις ημερομηνίες που άλλαξαν.

Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα

  • Να μην επιστρέψει την προκαταβολή εάν ο καταθέτων την προκαταβολή ακυρώσει τη συμμετοχή του.
  • Να αλλάξει την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου.