Καρκαλάκος Θεόδωρος PT

OMPT, APPI Pilates Trained

Ο Καρκαλάκος Θεόδωρος είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικοθεραπείας του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Αθήνας. Το ενδιαφέρον του για το Pilates ξεκίνησε ήδη στην περίοδο της πρακτικής του άσκησης, οπότε και πραγματοποιήθηκε η πρώτη του εκπαίδευση στο κλασικό Pilates. Την ίδια περίοδο, η τάση προς την μυοσκελετική φυσικοθεραπεία ήταν προφανής και ξεκίνησε τη συνεργασία του με διάφορες ομάδες βόλεϊ. Αργότερα, αφού ολοκληρώθηκε η στρατιωτική του θητεία, ξεκίνησε η εκπαίδευση στο Manual Therapy στο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών – Χειροθεραπευτών Ελλάδος (ομοσπονδία αναγνωρισμένη από την IFOMPT), στον οποίο ολοκλήρωσε τις σπουδές του λαμβάνοντας τον τίτλο του Orthopaedic Manual Therapist.

Το ενδιαφέρον του για την κλινική – θεραπευτική μορφή του Pilates τον ώθησε στην παρακολούθηση σεμιναρίων Clinical Pilates στην Αγγλία μέσω του Australian Physiotherapy & Pilates Institute. Η εκπαίδευση στη θεραπευτική άσκηση συνεχίζεται ολοκληρώνοντας το σεμινάριο Medical Training Therapy της Διεθνούς Ακαδημίας Ιατρικής Εκπαίδευσης (International Academy of Medical Education ) και του προγράμματος Fascial Fitness, από όπου και έλαβε το δίπλωμα του Fascial Fitness trainer.

Η ανάγκη του για βαθύτερη γνώση του ανθρωπίνου σώματος τον οδήγησαν στην παρακολούθηση σεμιναρίων όπως Κλινική Ανατομία, στην Ιατρική Αθηνών, σπλαχνική κινητοποίηση (Barral Institute), ξηρά βελόνα (David G. Simons Academy), Ανάλυση της Ανθρώπινης Κίνησης και Motor Control, Red flags, Fascial Manipulation (Stecco Institute) κλπ.

Έχει υπάρξει εισηγητής σε σεμινάρια Θεραπευτικού Pilates καθώς επίσης σε ομιλίες που αφορούν τον κινητικό έλεγχο.

Από το 2019 ιδρύει το κέντρο φυσικοθεραπείας Physio & Pilates Therapy με τη σύζυγό του Πυλαρινού Χριστιάνα στην Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής. Την ίδια σχεδόν περίοδο ξεκίνησε μια συνεργασία με την ποδοσφαιρική ομάδα του Παναθηναϊκού με σκοπό την επίλυση και την πρόληψη τραυματισμών των παικτών μέσω του θεραπευτικού Pilates.

Στην καθημερινή του κλινική πράξη ασχολείται με τη διαχείριση μυοσκελετικών παθήσεων και κακώσεων με το manual therapy και τη θεραπευτική άσκηση να είναι τα δύο βασικά θεραπευτικά του μέσα .

Leave a Reply

Your email address will not be published.