Κωνσταντίνος Φουσέκης PT PhD

Associate Professor in Physiotherapy TEI of Western Greece

 

Master Instructor of ERGON IASTM Technique

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Φουσέκης είναι Φυσικοθεραπευτής με εξειδίκευση στην αθλητική φυσικοθεραπεία και στις τεχνικές κινητοποίησης μαλακών μορίων(soft tissue mobilization).

Είναι Επίκουρος Καθηγητής Αθλητικής Φυσικοθεραπείας του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος.

Διαθέτει εμπειρία χρόνων στην αποκατάσταση μυοσκελετικών και αθλητικών κακώσεων και είναι κλινικός φυσικοθεραπευτής επαγγελματικών ομάδων ποδοσφαίρου. Το επιστημονικό του ενδιαφέρον περιλαμβάνει την αξιολόγηση και αποκατάσταση των αθλητικών και μυοσκελετικών κακώσεων με τεχνικές μαλακών μορίων μέσω ειδικού εξοπλισμού. Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Εφαρμοσμένη Αθλητική Φυσικοθεραπεία» και πολλών δημοσιευμένων επιστημονικών άρθρων.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα εξειδικεύσεων στο εξωτερικό με θέμα τις τεχνικές κινητοποίησης των μαλακών μορίων και τεχνικών χειροπρακτικής και δομικής οστεοπαθητικής.

Είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος της ERGON IASTM Technique που συνδυάζει στατικούς και δυναμικούς χειρισμούς των μαλακών μορίων του σώματος με ειδικό κλινικό εξοπλισμό με στόχο την θεραπεία των παθολογικών καταστάσεων του. Σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Μυλωνά εξέλιξε παλιότερες προσεγγίσεις τεχνικών IASTM και συμμετείχε στη δημιουργία της καινοτόμας θεραπευτικής προσέγγισης ERGON IASTM Technique.

Είναι άμισθος Εκπαιδευτής των Σεμιναρίων της ERGON Technique.

Leave a Reply

Your email address will not be published.