fbpx

Σεμινάριο Βιοσυντονισμού – Μέθοδος Voll Advanced Level

Online Μέσω Zoom

Δηλώστε συμμετοχή και επωφεληθείτε απο τις ευκολίες πληρωμής μας

Ο βιοσυντονισμός είναι μη παρεμβατική μέθοδος ενεργειακής αξιολόγησης και ρύθμισης που μπορείτε να εφαρμόσετε ανεξάρτητα ή και παράλληλα με τη δραστηριότητά σας

Ο Βιοσυντονισμός ως μέθοδος ενεργειακής αξιολόγησης και θεραπείας

Η Μέθοδος βιοσυντονισμού είναι μια δημοφιλής σύγχρονη μέθοδος θεραπείας, ο μηχανισμός δράσης της οποίας, ίσως, δεν μπορεί να εξηγηθεί με προσιτές λέξεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι βασικές αρχές των μηχανισμών είναι δύσκολες για τους απλούς ανθρώπους, απλώς δεν υπάρχουν ανάλογες αρχές στην φυσική τους παρουσία. Ωστόσο, ο βιοσυντονισμός έχει ήδη βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η μέθοδος βιοσυντονισμού αντιπροσωπεύει μια σημαντική ανακάλυψη της σύγχρονης επιστήμης, και ίσως την πιο σημαντική στην ιστορία της αξιολόγησης και ενεργειακής παρέμβασης. Συνδυαζόμενη με την ανάμνηση και με τις γνώσεις ανατομίας, φυσιολογίας και παθολογίας, είναι ανεκτίμητη στην κλινική αξιολόγηση και στη θεραπεία.

Εφαρμόζεται επιτυχώς εδώ και 40 χρόνια από θεραπευτές της ολιστικής προσέγγισης παγκοσμίως. Υπάρχει πολυπληθής θετική τεκμηρίωση των περιστατικών που αφορούν σε διάφορες ενδείξεις, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων – των αλλεργιών και δυσανεξιών, ψυχοσωματικών ασθενειών, παρασιτικών μολύνσεων, αυτοάνοσων παθήσεων και ρευματοειδή παθολογιών. Οι επιστήμονες έχουν δώσει περισσότερη προσοχή στις πρακτικές του βιοσυντονισμού τα τελευταία 20 χρόνια. Αρκετές ομάδες εργασίας έχουν διεξάγει κλινικές μελέτες σε ανθρώπους, ζώα και φυτά με στόχο την επιβεβαίωση αποτελεσματικότητας της μεθόδου.

Ο Βιοσυντονισμός(BRT) προορίζεται για όλους: ενήλικες, παιδιά, ηλικιωμένους και κυρίως για άτομα που δεν μπορούν να ανεχθούν φάρμακα. Συνιστάται επίσης η χρήση BRT για υγιείς ανθρώπους για την πρόληψη ασθενειών και τη διατήρηση της ανοσοποιητικής τους κατάστασης σε υψηλό επίπεδο.

Μοναδικότητα της θεραπείας βιοσυντονισμού είναι ότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα κατευθύνονται στο άρρωστο όργανο χωρίς να επηρεάζουν τα υγιή. Επηρεάζει τους παθολογικούς μικροοργανισμούς χωρίς να βλάπτει την υπό όρους παθογόνο χλωρίδα.

Οι συσκευές που στέλνουν τα κύματα συντονίζουν και τα κύματα του ίδιου του σώματος. Επιδρά στο επίπεδο ενός κυττάρου, οργάνου, συστήματος οργάνων και του σώματος στο σύνολό του. Επίσης, η ελκυστικότητα της τεχνικής έγκειται στο γεγονός ότι αυτή η μέθοδος δεν είναι επεμβατική, δεν απαιτεί μια ορισμένη προετοιμασία του ασθενούς για θεραπεία ή αξιολόγηση.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι προφανή: θεραπεία χωρίς φάρμακα, χωρίς πόνο, αίμα και εξετάσεις.

Η Θεραπεία είναι σύνθετη και αποτελεσματική, καθώς ολόκληρο το σώμα αντιμετωπίζεται ως σύνολο, από την αποκατάσταση των ορμονικών επιπέδων έως την αποκατάσταση της  οξέος-βασικής ισορροπίας και του μεταβολικού ρυθμού, που οδηγεί στο προσδόκιμο ζωής , καθώς και στην βελτίωση στην ποιότητα ζωής.

Η ουσία της μεθόδου θεραπείας βιοσυντονισμού (BRT) είναι η διόρθωση των λειτουργιών του σώματος όταν εκτίθεται σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία αυστηρά καθορισμένων παραμέτρων, όπως ακριβώς ένα πιρούνι συντονισμού ανταποκρίνεται σε ένα συγκεκριμένο φάσμα συχνοτήτων ενός ηχητικού κύματος. Η ιδέα του BRT με τη βοήθεια αδύναμες ηλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεων που είναι εγγενείς στον ίδιο τον ασθενή εκφράστηκε και τεκμηριώθηκε επιστημονικά από τον F. Morell (1977). Στην κανονική, φυσιολογική κατάσταση του σώματος, διατηρείται ο σχετικός συγχρονισμός διαφόρων ταλαντωτικών διαδικασιών (κύματος), ενώ σε παθολογικές συνθήκες παρατηρούνται παραβιάσεις της ταλαντωτικής αρμονίας. Αυτό μπορεί να εκφραστεί με παραβίαση των ρυθμών των κύριων φυσιολογικών διεργασιών, για παράδειγμα, λόγω απότομης επικράτησης των μηχανισμών διέγερσης ή αναστολής στο κεντρικό νευρικό σύστημα και αλλαγών στις φλοιώδεις-υποφλοιώδεις αλληλεπιδράσεις. Ως εκ τούτου, οι συντονισμένες αλληλεπιδράσεις και ο βαθμός συγχρονισμού των συστημάτων του σώματος κατά τη λειτουργία τους, καταλαμβάνουν επί του παρόντος σημαντικό ρόλο.

Το BRT είναι μια θεραπεία με ηλεκτρομαγνητικές δονήσεις με τις οποίες οι δομές του σώματος μπαίνουν σε αντήχηση. Επιδρά σε κυτταρικό επίπεδο, σε επίπεδο μεμβρανών, όσο και σε επίπεδο οργάνου, συστήματος οργάνων και ολόκληρου του οργανισμού. Η κύρια ιδέα της χρήσης συντονισμού στην ιατρική είναι ότι με τη σωστή επιλογή της συχνότητας και της μορφής του θεραπευτικού (ηλεκτρομαγνητικού) αποτελέσματος, είναι δυνατό να ενισχυθούν οι φυσιολογικές  και να αποδυναμωθούν οι παθολογικές ταλαντώσεις στο ανθρώπινο σώμα. Έτσι, η επίδραση βιοσυντονισμού μπορεί να στοχεύει τόσο στην εξουδετέρωση παθολογικών όσο και στην αποκατάσταση φυσιολογικών ταλαντώσεων που διαταράσσονται σε παθολογικές καταστάσεις.

Η χρησιμοποίηση της μεθόδου της Ενεργειακής Αξιολόγησης – ΒRT, VOLL, VEGA – προτάθηκε από τον Helmut Schimmel (Γερμανία) το 1978, επιτρέπει την αποκάλυψη της νόσου και των αιτιών των ασθενειών στα πρώτα στάδια ανάπτυξης σε κυτταρικό επίπεδο χωρίς αίμα, πόνο, ακτινοβολία. Η εξέταση είναι καλά ανεκτή από τα παιδιά.

Ο βιοσυντονισμός ως μέθοδος αξιολόγησης και θεραπείας ξεπερνάει τα όρια της κάθε συμβατικής, εναλλακτικής και ολιστικής ιατρικής προσέγγισης γιατί απλούστατα ανοίγει τα δεδομένα όρια βασισμένα στην ύλη (ανατομία, φυσιολογία και βιοχημεία του σώματος) και προσθέτει την ενέργεια ως αναπόσπαστο μέρος της ύλης και αρχή της δημιουργίας της.

 Μέθοδος Voll

Η αρχή της μεθόδου σύμφωνα με τον R. Voll βασίζεται στο γεγονός ότι κάθε όργανο, κάθε κύτταρο του σώματος, κατά τη διαδικασία της ζωτικής δραστηριότητας, απελευθερώνει μια ορισμένη ποσότητα ενέργειας. Εάν αυτό το όργανο είναι υγιές – μία ποσότητα ενέργειας, εάν υπάρχουν αλλαγές στο όργανο – τότε αλλάζει και η ποσότητα ενέργειας.

Οι μετρήσεις πραγματοποιούνται στα σημεία προβολής οργάνων στα δάχτυλα και τα δάχτυλα των ποδιών (σημεία βελονισμού).

Η ήλεκτρο-ανίχνευση με τη μέθοδο Voll έχει τη δυνατότητα εκτίμησης του βαθμού ισορροπίας στο ταλαντευόμενο κύκλωμα που σχηματίζεται από διάφορους ιστούς και όργανα. Η τιμές του σταθερού κυκλώματος ή της τάσης ρεύματος που χρησιμοποιούνται σε συσκευή αξιολόγησης ροής στους μεσημβρινούς ή στα βιολογικά ενεργά σημεία, δεν υπερβαίνουν την τιμή των φυσιολογικών σημάτων του ανθρώπινου σώματος. Η μέθοδος ηλεκτρομαγνητικής αξιολόγησης και ρύθμισης Voll πρέπει να γίνει αποδεχθεί από τους θεραπευτές, όχι ως αντικατάσταση, αλλά ως συμπλήρωμα της κλινικής παρέμβασης στον τομέα της αξιολόγησης και θεραπείας. Η θεμελιώδης διαφορά της μεθόδου σε σχέση με άλλες μεθόδους ήλεκτρο-ανίχνευσης είναι η πρωτότυπη, ειδικά σχεδιασμένη τεχνική πίεσης ενεργού ηλεκτροδίου στα βιολογικά ενεργά σημεία και ιδιαίτερη συσκευή ανίχνευσης. Ο R.Voll ανακάλυψε και περιέγραψε δεκάδες νέων ειδικών σημείων αξιολόγησης που βρίσκονται πάνω στους 12 μεσημβρινούς της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και 8 συμπληρωματικούς μεσημβρινούς τους οποίους περιγράφει ο ίδιος.
Η αξιολόγηση με τη μέθοδο Voll είναι υψηλής ακρίβειας και μπορεί να ανιχνεύσει και την παραμικρή λειτουργική απόκλιση από τα φυσιολογικά επίπεδα, οπότε είναι σε θέση να προσδιορίζει την ύπαρξη της παθολογίας πολύ πριν την εκδήλωση των κλινικών συμπτωμάτων.
Επιπλέον, με τον έλεγχο σκευασμάτων, υπάρχει δυνατότητα σύστασης ή προσδιορισμού του ομοιοπαθητικού σκευάσματος το οποίο όχι μόνο δεν πρόκειται να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις και παρενέργειες, αλλά θα έχει τη μέγιστη θεραπευτική επίδραση στον εξεταζόμενο.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το Πρόγραμμα Θα ανακοινωθεί σύντομα

Με τη βοήθεια της Ενεργειακής Αξιολόγησης,  σύμφωνα με τη μέθοδο Voll, είναι δυνατό:

 1. Προσδιορισμός της λειτουργικής κατάστασης του οργάνου.
 2. Πραγματοποίηση διαφορικών διαγνώσεων.
 3. Διεξαγωγή έγκαιρης διάγνωσης προ-παθολογικών καταστάσεων.
 4. Αποκάλυψη κρυφές εστίες μόλυνσης.
 5. Η δυνατότητα να κάνετε μια ατομική επιλογή φαρμάκων για θεραπεία, όχι μόνο φάρμακα, αλλά και η δοσολογία τους.
 6. Δυνατότητα της δοκιμής αλλοπαθητικών φαρμάκων, ο προσδιορισμός της συμβατότητάς τους με έναν συγκεκριμένο οργανισμό, η ανάγκη διορισμού τους, η επίδραση στο σώμα στο σύνολό του και σε κάθε όργανο ξεχωριστά.
 7. Εντοπισμός τις πραγματικές αιτίες αλλεργιών.
 8. Δοκιμή αυθαίρετων ουσιών (καλλυντικά, αρωματοποιία, κοσμήματα, τρόφιμα κ.λπ.).
 9. Επιλογή ενός ατομικού προγράμματος θεραπείας, παρακολούθηση του κάθε σταδίου θεραπείας.
 10. Έλεγχος φαρμάκων, νοσώδων, αλλεργιογόνων, τοξινών, παρασίτων και επιβαρύνσεων (χημικά, ακτινοβολία, γεωπαθογόνα, φάρμακα, μετά τον εμβολιασμό κ.λπ.).
 11. Έλεγχος των υφιστάμενων διαταραχών σε διάφορα όργανα και συστήματα ενός συγκεκριμένου ασθενούς (οξείες, υποξείες, χρόνιες, δυστροφικές, νεοπλασματικές διαδικασίες).
 12. Δυνατότητα καταγραφής φαρμάκων και δεικτών, καθώς και αλλεργιογόνων από τον επιλογέα φαρμάκων στον φορέα (νερό, κόκκους, κερί κλπ.) Με δυνατότητα επιλογής ομοιοπαθητικής ισχύος.

Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο σχετικά με αυτήν την τεχνική, θα αποκτήσετε γνώσεις και δεξιότητες στην ανάλυση των δεδομένων που λαμβάνονται και αλγόριθμους για περαιτέρω ενέργειες για την επιλογή πιθανής αποκατάστασης της υγείας.

Dr. Elena Pashchenko MD MSc

Επιστημονικός συνεργάτης Τμήματος Μικροβιολογίας του Ινστιτούτου Παραδοσιακής Ιατρικής, Κίεβο.

Γενική ιατρός, με εξειδίκευση στη ενεργό – πληροφοριακή ιατρική, Θεραπεία και αξιολόγηση μέσω βιοσυντονισμού (Πτυχίο ερευνητικού κέντρου Imedis), μεταπτυχιακό – Παρασιτολογία με βάσεις της ιολογίας, μεταπτυχιακό κλασικής ομοιοπαθητικής, μεταπτυχιακό ανοσολογίας.

Δήλωση συμμετοχής
και κατάθεση προκαταβολής

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή κάνωντας εγγραφή παραπάνω. Επίσης μπορείτε να μας καταθέσετε το ποσό σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Δικαιούχος: ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ –  ΕΛΕΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΛΑΣΣΑ Ο.Ε.
GR54 0172 6100 0056 1010 6072 214

EUROBANK
Δικαιούχος: ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ –  ΕΛΕΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΛΑΣΣΑ Ο.Ε.
GR4502600180000070201572545

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Σύντομα θα οριστούν Ημερομηνίες

ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

1
Μάθημα: Σεμινάριο Βιοσυντονισμού – Μέθοδος Voll Advanced LevelΠαρασκευή: 15:00-18.:30
2
Μάθημα: Σεμινάριο Βιοσυντονισμού – Μέθοδος Voll Advanced LevelΣάββατο: 09:00-13:30
3
Μάθημα: Σεμινάριο Βιοσυντονισμού – Μέθοδος Voll Advanced LevelΚυριακή: 09:00-13:30

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Online Μέσω Zoom

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ

Ιατρούς, φυσικοθεραπευτές, ομοιοπαθητικούς απόφοιτους παραϊατρικών σχολών και θεραπευτές εναλλακτικών μεθόδων.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

01
Πιστοποίηση Basic&Advanced επιπέδου – Μέθοδος VollΜε την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης δυο επιπέδων (basic&advanced) στη μέθοδο Voll, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν Πιστοποιητικό κατάρτισης για την εφαρμογή αξιολόγησης και ρύθμισης μέσω των συσκευών βιοσυντονισμού από την Παγκόσμια Οργάνωση των Καινοτόμων Βιοτεχνολογιών.
02
Πιστοποίηση Επίπεδο MasterΜε την απόκτηση του πιστοποιητικού Basic&Advanced Level, οι συμμετέχοντες δικαιούνται να λάβουν μέρος στα σεμινάρια των μεθόδων Voll, Vega Test και Reprinter όπου λαμβάνουν το Πιστοποιητικό κατάρτισης για την εφαρμογή αξιολόγησης και ρύθμισης μέσω των συσκευών βιοσυντονισμού – Επίπεδο Master

ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Κόστος ανά τριήμερο:

250 ευρώ

Προκαταβολή

100 ευρώ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Στην τιμή του σεμιναρίου περιλαμβάνεται :
– Ύλη του Σεμιναρίου, το οποίο αποστέλλετε μέσω email

– Μετάφραση Online στην Ελληνική Γλώσσα

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος θα λάβετε Πιστοποιητικό Κατάρτισης της Μεθόδου

Υποχρεώσεις και δικαιώματα του διοργανωτή

Ο διοργανωτής υποχρεούται να επιστρέψει την προκαταβολή:

 •  Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου από την πλευρά του διοργανωτή.
 • Σε περίπτωση αλλαγής ημερομηνίας και εφόσον ο καταθέτων τη προκαταβολή δεν επιθυμεί να παρακολουθήσει το σεμινάριο στις ημερομηνίες που άλλαξαν.

Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα

 • Να μην επιστρέψει την προκαταβολή εάν ο καταθέτων την προκαταβολή ακυρώσει τη συμμετοχή του.
 • Να αλλάξει την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ