fbpx

Σεμινάριο Βιοσυντονισμού – BRT Parasitology

Online Μέσω Zoom

Δηλώστε συμμετοχή και επωφεληθείτε απο τις ευκολίες πληρωμής μας

Ο βιοσυντονισμός είναι μη παρεμβατική μέθοδος ενεργειακής αξιολόγησης και ρύθμισης που μπορείτε να εφαρμόσετε ανεξάρτητα ή και παράλληλα με τη δραστηριότητά σας

Ο Βιοσυντονισμός ως μέθοδος ενεργειακής αξιολόγησης και θεραπείας

Η Μέθοδος βιοσυντονισμού είναι μια δημοφιλής σύγχρονη μέθοδος θεραπείας, ο μηχανισμός δράσης της οποίας, ίσως, δεν μπορεί να εξηγηθεί με προσιτές λέξεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι βασικές αρχές των μηχανισμών είναι δύσκολες για τους απλούς ανθρώπους, απλώς δεν υπάρχουν ανάλογες αρχές στην φυσική τους παρουσία. Ωστόσο, ο βιοσυντονισμός έχει ήδη βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η μέθοδος βιοσυντονισμού αντιπροσωπεύει μια σημαντική ανακάλυψη της σύγχρονης επιστήμης, και ίσως την πιο σημαντική στην ιστορία της αξιολόγησης και ενεργειακής παρέμβασης. Συνδυαζόμενη με την ανάμνηση και με τις γνώσεις ανατομίας, φυσιολογίας και παθολογίας, είναι ανεκτίμητη στην κλινική αξιολόγηση και στη θεραπεία.

Εφαρμόζεται επιτυχώς εδώ και 40 χρόνια από θεραπευτές της ολιστικής προσέγγισης παγκοσμίως. Υπάρχει πολυπληθής θετική τεκμηρίωση των περιστατικών που αφορούν σε διάφορες ενδείξεις, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων – των αλλεργιών και δυσανεξιών, ψυχοσωματικών ασθενειών, παρασιτικών μολύνσεων, αυτοάνοσων παθήσεων και ρευματοειδή παθολογιών. Οι επιστήμονες έχουν δώσει περισσότερη προσοχή στις πρακτικές του βιοσυντονισμού τα τελευταία 20 χρόνια. Αρκετές ομάδες εργασίας έχουν διεξάγει κλινικές μελέτες σε ανθρώπους, ζώα και φυτά με στόχο την επιβεβαίωση αποτελεσματικότητας της μεθόδου.

Ο Βιοσυντονισμός(BRT) προορίζεται για όλους: ενήλικες, παιδιά, ηλικιωμένους και κυρίως για άτομα που δεν μπορούν να ανεχθούν φάρμακα. Συνιστάται επίσης η χρήση BRT για υγιείς ανθρώπους για την πρόληψη ασθενειών και τη διατήρηση της ανοσοποιητικής τους κατάστασης σε υψηλό επίπεδο.

Μοναδικότητα της θεραπείας βιοσυντονισμού είναι ότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα κατευθύνονται στο άρρωστο όργανο χωρίς να επηρεάζουν τα υγιή. Επηρεάζει τους παθολογικούς μικροοργανισμούς χωρίς να βλάπτει την υπό όρους παθογόνο χλωρίδα.

Οι συσκευές που στέλνουν τα κύματα συντονίζουν και τα κύματα του ίδιου του σώματος. Επιδρά στο επίπεδο ενός κυττάρου, οργάνου, συστήματος οργάνων και του σώματος στο σύνολό του. Επίσης, η ελκυστικότητα της τεχνικής έγκειται στο γεγονός ότι αυτή η μέθοδος δεν είναι επεμβατική, δεν απαιτεί μια ορισμένη προετοιμασία του ασθενούς για θεραπεία ή αξιολόγηση.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι προφανή: θεραπεία χωρίς φάρμακα, χωρίς πόνο, αίμα και εξετάσεις.

Η Θεραπεία είναι σύνθετη και αποτελεσματική, καθώς ολόκληρο το σώμα αντιμετωπίζεται ως σύνολο, από την αποκατάσταση των ορμονικών επιπέδων έως την αποκατάσταση της  οξέος-βασικής ισορροπίας και του μεταβολικού ρυθμού, που οδηγεί στο προσδόκιμο ζωής , καθώς και στην βελτίωση στην ποιότητα ζωής.

Η ουσία της μεθόδου θεραπείας βιοσυντονισμού (BRT) είναι η διόρθωση των λειτουργιών του σώματος όταν εκτίθεται σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία αυστηρά καθορισμένων παραμέτρων, όπως ακριβώς ένα πιρούνι συντονισμού ανταποκρίνεται σε ένα συγκεκριμένο φάσμα συχνοτήτων ενός ηχητικού κύματος. Η ιδέα του BRT με τη βοήθεια αδύναμες ηλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεων που είναι εγγενείς στον ίδιο τον ασθενή εκφράστηκε και τεκμηριώθηκε επιστημονικά από τον F. Morell (1977). Στην κανονική, φυσιολογική κατάσταση του σώματος, διατηρείται ο σχετικός συγχρονισμός διαφόρων ταλαντωτικών διαδικασιών (κύματος), ενώ σε παθολογικές συνθήκες παρατηρούνται παραβιάσεις της ταλαντωτικής αρμονίας. Αυτό μπορεί να εκφραστεί με παραβίαση των ρυθμών των κύριων φυσιολογικών διεργασιών, για παράδειγμα, λόγω απότομης επικράτησης των μηχανισμών διέγερσης ή αναστολής στο κεντρικό νευρικό σύστημα και αλλαγών στις φλοιώδεις-υποφλοιώδεις αλληλεπιδράσεις. Ως εκ τούτου, οι συντονισμένες αλληλεπιδράσεις και ο βαθμός συγχρονισμού των συστημάτων του σώματος κατά τη λειτουργία τους, καταλαμβάνουν επί του παρόντος σημαντικό ρόλο.

Το BRT είναι μια θεραπεία με ηλεκτρομαγνητικές δονήσεις με τις οποίες οι δομές του σώματος μπαίνουν σε αντήχηση. Επιδρά σε κυτταρικό επίπεδο, σε επίπεδο μεμβρανών, όσο και σε επίπεδο οργάνου, συστήματος οργάνων και ολόκληρου του οργανισμού. Η κύρια ιδέα της χρήσης συντονισμού στην ιατρική είναι ότι με τη σωστή επιλογή της συχνότητας και της μορφής του θεραπευτικού (ηλεκτρομαγνητικού) αποτελέσματος, είναι δυνατό να ενισχυθούν οι φυσιολογικές  και να αποδυναμωθούν οι παθολογικές ταλαντώσεις στο ανθρώπινο σώμα. Έτσι, η επίδραση βιοσυντονισμού μπορεί να στοχεύει τόσο στην εξουδετέρωση παθολογικών όσο και στην αποκατάσταση φυσιολογικών ταλαντώσεων που διαταράσσονται σε παθολογικές καταστάσεις.

Η χρησιμοποίηση της μεθόδου της Ενεργειακής Αξιολόγησης – ΒRT, VOLL, VEGA – προτάθηκε από τον Helmut Schimmel (Γερμανία) το 1978, επιτρέπει την αποκάλυψη της νόσου και των αιτιών των ασθενειών στα πρώτα στάδια ανάπτυξης σε κυτταρικό επίπεδο χωρίς αίμα, πόνο, ακτινοβολία. Η εξέταση είναι καλά ανεκτή από τα παιδιά.

Ο βιοσυντονισμός ως μέθοδος αξιολόγησης και θεραπείας ξεπερνάει τα όρια της κάθε συμβατικής, εναλλακτικής και ολιστικής ιατρικής προσέγγισης γιατί απλούστατα ανοίγει τα δεδομένα όρια βασισμένα στην ύλη (ανατομία, φυσιολογία και βιοχημεία του σώματος) και προσθέτει την ενέργεια ως αναπόσπαστο μέρος της ύλης και αρχή της δημιουργίας της.

Το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με την αλλαγή της διαπερατότητας των κυτταρικών μεμβρανών, του ρυθμού αποσύνθεσης του ΑΤΡ, των διαμορφωτικών μετασχηματισμών των μορίων πρωτεΐνης και άλλων φυσιολογικών χαρακτηριστικών.

Ειδικά επεξεργασμένα μόρια νερού, κόκκους ζάχαρης και άλλες ουσίες που δεν βλάπτουν τις δομές του σώματος μπορούν να λειτουργήσουν ως φορείς πληροφοριακών σκευασμάτων. Έχουμε συνηθίσει να καταλαβαίνουμε με τον όρο «πληροφορίες» αυτό που μπορεί να δει, να ακούσει, να αγγίξει, να ηχογραφήσει. Αυτό ισχύει κυρίως για την πνευματική δραστηριότητα. Αντιλαμβανόμαστε γεύση, μυρωδιές, αλλαγές θερμοκρασίας – αυτό είναι επίσης πληροφορίες. Για τα κύτταρα του σώματος, οι πληροφορίες είναι επίσης κοσμικές ακτίνες και ηλεκτρομαγνητικά πεδία και ιοντίζουσα ακτινοβολία, τις οποίες υποκειμενικά δεν αισθανόμαστε με κανέναν τρόπο. Οι πληροφορίες μεταφέρονται από το μόριο του φαρμάκου, τα τρόφιμα, τα ρούχα και τα κοσμήματα. Με μια λέξη, όλα όσα περιβάλλουν ένα άτομο στη ζωή του έχουν αυτή την επιρροή σε αυτόν και είναι πληροφορίες. Με τη σειρά τους, τα κύτταρα του σώματος μεταδίδουν επίσης πληροφορίες σχετικά με την κατάστασή τους και ο συναγερμός ακούγεται πολύ πριν προσδιοριστεί η παρουσία της νόσου από τις πιο ευαίσθητες συσκευές ή εργαστηριακές εξετάσεις.

 Παρασιτολογία

Τα παράσιτα περιλαμβάνουν πολλούς έλμινθες, μύκητες, ιούς, πρωτόζωα, βακτήρια. Οι ξενιστές των παρασίτων μπορεί να είναι βακτήρια, πρωτόζωα, φυτά, ζώα και άνθρωποι. Τα παράσιτα περνούν έναν πολύπλοκο κύκλο ανάπτυξης: μερικές φορές χρειάζονται αλλαγή 2-3 ξενιστών, των οποίων ο οργανισμός είναι ενδιάμεσος (ο έλμινθας περνά από τα προνυμφιακά στάδια) ή τελικός (ο έλμινθας γίνεται σεξουαλικά ώριμος, επεμβατικός).

Τα παράσιτα είναι πλάσματα που επιλέγουν το σώμα μας ως το σπίτι τους και φέρνουν βλάβη. Μπορεί να είναι μικροσκοπικά, αόρατα με γυμνό μάτι ή μπορεί να φτάσουν αρκετά μέτρα. Τα παράσιτα κατοικούν σχεδόν σε ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα, εξαντλώντας και δηλητηριάζοντας το σώμα με τα προϊόντα της ζωτικής τους δραστηριότητας. Εκτός από τα έντερα, πολλοί τύποι παρασιτικών σκουληκιών επηρεάζουν τους πνεύμονες, το συκώτι, τους μυς και τον οισοφάγο. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου σκουλήκια βρίσκονται ακόμη και στον εγκέφαλο και στα μάτια.

Υπάρχουν πολλοί τύποι παρασίτων στο ανθρώπινο σώμα. Αυτά είναι κυρίως επιβλαβή σκουλήκια – έλμινθες, ή τα πιο απλά μονοκύτταρα πλάσματα, όπως η αμοιβάδα. Αλλά ο κόσμος των παρασίτων είναι εκπληκτικά διαφορετικός.

Στο ανθρώπινο σώμα μπορούν να ζήσουν έως και 300 είδη διαφόρων έλμινθων.

Τα παράσιτα μέσα μας τρέφονται, απορροφώντας τις ουσίες που χρειάζεται το σώμα. Με την αύξηση του αριθμού των παρασίτων, αναπτύσσεται έλλειψη αυτών των ουσιών. Ένα άτομο χάνει βάρος, ακόμη και τρώγοντας ικανοποιητικά. Αυτό το σύμπτωμα είναι ιδιαίτερα έντονο στα παιδιά. Επιπλέον, μπορεί να εμφανιστεί αναιμία από έλλειψη σιδήρου. Ο ασθενής φαίνεται χλωμός, παραπονιέται για αδυναμία και ζάλη και μια εξέταση αίματος δείχνει χαμηλό επίπεδο αιμοσφαιρίνης. Λόγω έλλειψης θρεπτικών συστατικών, η γεύση του ασθενούς μπορεί να αλλάξει πολύ. Τα παράσιτα αφήνουν μέσα μας τα προϊόντα της ζωτικής τους δραστηριότητας, δηλητηριάζοντας το σώμα με τοξίνες. Συμπτώματα δηλητηρίασης είναι διαφορετικά, αλλά τις περισσότερες φορές είναι ναυτία, κακή όρεξη, πονοκέφαλος. Μπορεί να εμφανιστεί αλλεργικό εξάνθημα που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με δερματολογικά προϊόντα.

Μετά την ολοκλήρωση αυτού του θεματικού μαθήματος, θα μπορείτε να περιηγηθείτε στην ενότητα παρασιτολογία και, κατά συνέπεια, τις μεθόδους επιρροής σε αυτούς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

1η ημέρα

– Τι είναι η παρασίτωση; Ποια είναι τα παράσιτα;

– Ταξινόμηση της ελμινθίασης.

– Τρόποι διείσδυσης στο ανθρώπινο σώμα.

– Η έννοια του ενδιάμεσου και τελικού ξενιστή, συνδυαζόμενη ελμινθίαση.

Διάλειμμα Μισής ώρας 

– Σχηματισμός εστιών εξωτοξινών στην ελμινθίαση.

– Η επίδραση των έλμινθων στη γενική υγεία, το μεταβολισμό, την εξασθενημένη απορρόφηση και αποθήκευση βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων.

– Η επίδραση των παθογόνων στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

– Θεραπεία της ελμινθίασης με τη βοήθεια προγραμμάτων BRT και πληροφοριακών σκευασμάτων.

– Ερωτήσεις, συζήτηση

 

2η ημέρα

– Ιοί, ταξινόμησή τους, οδοί εισόδου στο σώμα, έννοια φορέα, χρόνιες και οξείες καταστάσεις με ιογενή βλάβη σε όργανα και ιστούς ή συστήματα του ανθρώπινου σώματος.

– Η επίδραση των ιών στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

– Θεραπεία για ιογενείς βλάβες με τη βοήθεια προγραμμάτων BRT και πληροφοριακών σκευασμάτων.

Διάλειμμα Μισής ώρας 

– Πρωτόζωα, η ταξινόμησή τους, οργανικά συστήματα τα οποία επηρεάζουν.

– Η επίδραση των πρωτόζωων στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

– Θεραπεία μολύνσεων από πρωτόζωα με BRT και πληροφοριακά σκευάσματα.

– Ερωτήσεις, συζήτηση

3η ημέρα

– Τα βακτήρια, η ταξινόμησή τους, ο ρόλος τους στη διαμόρφωση της υγείας και των ασθενειών.

– Η έννοια της παθογόνο και υπό όρους παθογόνο χλωρίδας.

– Τρόποι διείσδυσης στο ανθρώπινο σώμα.

– Θεραπεία βακτηριακής παθογόνου χλωρίδας με χρήση μεθόδων BRT και πληροφοριακών σκευασμάτων.

Διάλειμμα Μισής ώρας 

– Μύκητες, ταξινόμηση, τρόποι διείσδυσης στο ανθρώπινο σώμα, ο ρόλος τους στην εμφάνιση ασθενειών.

– Η επίδραση των μυκήτων στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Θεραπεία παθολογιών που προκαλούνται από μυκητιασιακή επιβάρυνση με τη βοήθεια BRT και πληροφοριακών σκευασμάτων.

– Ερωτήσεις, συζήτηση

Τα ανθρώπινα παράσιτα είναι παράσιτα με τα οποία μπορεί να
μολυνθεί το ανθρώπινο σώμα. Ο γενικός ορισμός της λέξης
“παράσιτο” δεν ισχύει μόνο για τα πολυκύτταρα και τα
πρωτόζωα που ζουν σε βάρος του ξενιστή τους, αλλά και για
ιούς, βακτήρια και μύκητες με παρόμοιες ιδιότητες. Σύμφωνα με
την ιστορική παράδοση, και από την άποψη της ιατρικής
παρασιτολογίας, είναι συνηθισμένο να ονομάζουμε με όρο
παράσιτο το κάθε πλάσμα που επιβιώνει με παρασιτικό τρόπο
ζωής.

Η εκμάθηση αυτών των μικροοργανισμών ,η αξιολόγησή τους και η Θεραπευτική τους προσέγγιση, είναι οι βάσεις αυτού του σεμιναρίου.

Dr. Elena Pashchenko MD MSc

Επιστημονικός συνεργάτης Τμήματος Μικροβιολογίας του Ινστιτούτου Παραδοσιακής Ιατρικής, Κίεβο.

Γενική ιατρός, με εξειδίκευση στη ενεργό – πληροφοριακή ιατρική, Θεραπεία και αξιολόγηση μέσω βιοσυντονισμού (Πτυχίο ερευνητικού κέντρου Imedis), μεταπτυχιακό – Παρασιτολογία με βάσεις της ιολογίας, μεταπτυχιακό κλασικής ομοιοπαθητικής, μεταπτυχιακό ανοσολογίας.

Δήλωση συμμετοχής
και κατάθεση προκαταβολής

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή κάνωντας εγγραφή παραπάνω. Επίσης μπορείτε να μας καταθέσετε το ποσό σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Δικαιούχος: ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ –  ΕΛΕΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΛΑΣΣΑ Ο.Ε.
GR54 0172 6100 0056 1010 6072 214

EUROBANK
Δικαιούχος: ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ –  ΕΛΕΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΛΑΣΣΑ Ο.Ε.
GR4502600180000070201572545

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

08, 09, 10 Δεκεμβρίου 2023

ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

1
Μάθημα: Σεμινάριο Βιοσυντονισμού – BRT ParasitologyΠαρασκευή: 15:00-19.:30
2
Μάθημα: Σεμινάριο Βιοσυντονισμού – BRT ParasitologyΣάββατο: 09:00-13:30
3
Μάθημα: Σεμινάριο Βιοσυντονισμού – BRT Parasitology: 09:00-13:30

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Online Μέσω Zoom

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ

Ιατρούς, φυσικοθεραπευτές, ομοιοπαθητικούς απόφοιτους παραϊατρικών σχολών και θεραπευτές εναλλακτικών μεθόδων.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

01
Πιστοποίηση Basic&Advanced επιπέδου – Μέθοδος ParasitologyΜε την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης δυο επιπέδων (basic&advanced) στη μέθοδο Parasitology, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν Πιστοποιητικό κατάρτισης για την εφαρμογή αξιολόγησης και ρύθμισης μέσω των συσκευών βιοσυντονισμού από την Παγκόσμια Οργάνωση των Καινοτόμων Βιοτεχνολογιών.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Κόστος ανά τριήμερο:

350 ευρώ

Προκαταβολή

100 ευρώ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Στην τιμή του σεμιναρίου περιλαμβάνεται :
– Ύλη του Σεμιναρίου, το οποίο αποστέλλετε μέσω email

– Μετάφραση Online στην Ελληνική Γλώσσα

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος θα λάβετε Πιστοποιητικό Κατάρτισης της Μεθόδου

Υποχρεώσεις και δικαιώματα του διοργανωτή

Ο διοργανωτής υποχρεούται να επιστρέψει την προκαταβολή:

  •  Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου από την πλευρά του διοργανωτή.
  • Σε περίπτωση αλλαγής ημερομηνίας και εφόσον ο καταθέτων τη προκαταβολή δεν επιθυμεί να παρακολουθήσει το σεμινάριο στις ημερομηνίες που άλλαξαν.

Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα

  • Να μην επιστρέψει την προκαταβολή εάν ο καταθέτων την προκαταβολή ακυρώσει τη συμμετοχή του.
  • Να αλλάξει την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ