fbpx

Σεμινάριο Βιοσυντονισμού – BRT Psyhosomatic-Energy

Online Μέσω Zoom

Δηλώστε συμμετοχή και επωφεληθείτε απο τις ευκολίες πληρωμής μας

Ο βιοσυντονισμός είναι μη παρεμβατική μέθοδος ενεργειακής αξιολόγησης και ρύθμισης που μπορείτε να εφαρμόσετε ανεξάρτητα ή και παράλληλα με τη δραστηριότητά σας

Ο Βιοσυντονισμός ως μέθοδος ενεργειακής αξιολόγησης και θεραπείας

Η Μέθοδος βιοσυντονισμού είναι μια δημοφιλής σύγχρονη μέθοδος θεραπείας, ο μηχανισμός δράσης της οποίας, ίσως, δεν μπορεί να εξηγηθεί με προσιτές λέξεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι βασικές αρχές των μηχανισμών είναι δύσκολες για τους απλούς ανθρώπους, απλώς δεν υπάρχουν ανάλογες αρχές στην φυσική τους παρουσία. Ωστόσο, ο βιοσυντονισμός έχει ήδη βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η μέθοδος βιοσυντονισμού αντιπροσωπεύει μια σημαντική ανακάλυψη της σύγχρονης επιστήμης, και ίσως την πιο σημαντική στην ιστορία της αξιολόγησης και ενεργειακής παρέμβασης. Συνδυαζόμενη με την ανάμνηση και με τις γνώσεις ανατομίας, φυσιολογίας και παθολογίας, είναι ανεκτίμητη στην κλινική αξιολόγηση και στη θεραπεία.

Εφαρμόζεται επιτυχώς εδώ και 40 χρόνια από θεραπευτές της ολιστικής προσέγγισης παγκοσμίως. Υπάρχει πολυπληθής θετική τεκμηρίωση των περιστατικών που αφορούν σε διάφορες ενδείξεις, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων – των αλλεργιών και δυσανεξιών, ψυχοσωματικών ασθενειών, παρασιτικών μολύνσεων, αυτοάνοσων παθήσεων και ρευματοειδή παθολογιών. Οι επιστήμονες έχουν δώσει περισσότερη προσοχή στις πρακτικές του βιοσυντονισμού τα τελευταία 20 χρόνια. Αρκετές ομάδες εργασίας έχουν διεξάγει κλινικές μελέτες σε ανθρώπους, ζώα και φυτά με στόχο την επιβεβαίωση αποτελεσματικότητας της μεθόδου.

Ο Βιοσυντονισμός(BRT) προορίζεται για όλους: ενήλικες, παιδιά, ηλικιωμένους και κυρίως για άτομα που δεν μπορούν να ανεχθούν φάρμακα. Συνιστάται επίσης η χρήση BRT για υγιείς ανθρώπους για την πρόληψη ασθενειών και τη διατήρηση της ανοσοποιητικής τους κατάστασης σε υψηλό επίπεδο.

Μοναδικότητα της θεραπείας βιοσυντονισμού είναι ότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα κατευθύνονται στο άρρωστο όργανο χωρίς να επηρεάζουν τα υγιή. Επηρεάζει τους παθολογικούς μικροοργανισμούς χωρίς να βλάπτει την υπό όρους παθογόνο χλωρίδα.

Οι συσκευές που στέλνουν τα κύματα συντονίζουν και τα κύματα του ίδιου του σώματος. Επιδρά στο επίπεδο ενός κυττάρου, οργάνου, συστήματος οργάνων και του σώματος στο σύνολό του. Επίσης, η ελκυστικότητα της τεχνικής έγκειται στο γεγονός ότι αυτή η μέθοδος δεν είναι επεμβατική, δεν απαιτεί μια ορισμένη προετοιμασία του ασθενούς για θεραπεία ή αξιολόγηση.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι προφανή: θεραπεία χωρίς φάρμακα, χωρίς πόνο, αίμα και εξετάσεις.

Η Θεραπεία είναι σύνθετη και αποτελεσματική, καθώς ολόκληρο το σώμα αντιμετωπίζεται ως σύνολο, από την αποκατάσταση των ορμονικών επιπέδων έως την αποκατάσταση της  οξέος-βασικής ισορροπίας και του μεταβολικού ρυθμού, που οδηγεί στο προσδόκιμο ζωής , καθώς και στην βελτίωση στην ποιότητα ζωής.

Η ουσία της μεθόδου θεραπείας βιοσυντονισμού (BRT) είναι η διόρθωση των λειτουργιών του σώματος όταν εκτίθεται σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία αυστηρά καθορισμένων παραμέτρων, όπως ακριβώς ένα πιρούνι συντονισμού ανταποκρίνεται σε ένα συγκεκριμένο φάσμα συχνοτήτων ενός ηχητικού κύματος. Η ιδέα του BRT με τη βοήθεια αδύναμες ηλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεων που είναι εγγενείς στον ίδιο τον ασθενή εκφράστηκε και τεκμηριώθηκε επιστημονικά από τον F. Morell (1977). Στην κανονική, φυσιολογική κατάσταση του σώματος, διατηρείται ο σχετικός συγχρονισμός διαφόρων ταλαντωτικών διαδικασιών (κύματος), ενώ σε παθολογικές συνθήκες παρατηρούνται παραβιάσεις της ταλαντωτικής αρμονίας. Αυτό μπορεί να εκφραστεί με παραβίαση των ρυθμών των κύριων φυσιολογικών διεργασιών, για παράδειγμα, λόγω απότομης επικράτησης των μηχανισμών διέγερσης ή αναστολής στο κεντρικό νευρικό σύστημα και αλλαγών στις φλοιώδεις-υποφλοιώδεις αλληλεπιδράσεις. Ως εκ τούτου, οι συντονισμένες αλληλεπιδράσεις και ο βαθμός συγχρονισμού των συστημάτων του σώματος κατά τη λειτουργία τους, καταλαμβάνουν επί του παρόντος σημαντικό ρόλο.

Το BRT είναι μια θεραπεία με ηλεκτρομαγνητικές δονήσεις με τις οποίες οι δομές του σώματος μπαίνουν σε αντήχηση. Επιδρά σε κυτταρικό επίπεδο, σε επίπεδο μεμβρανών, όσο και σε επίπεδο οργάνου, συστήματος οργάνων και ολόκληρου του οργανισμού. Η κύρια ιδέα της χρήσης συντονισμού στην ιατρική είναι ότι με τη σωστή επιλογή της συχνότητας και της μορφής του θεραπευτικού (ηλεκτρομαγνητικού) αποτελέσματος, είναι δυνατό να ενισχυθούν οι φυσιολογικές  και να αποδυναμωθούν οι παθολογικές ταλαντώσεις στο ανθρώπινο σώμα. Έτσι, η επίδραση βιοσυντονισμού μπορεί να στοχεύει τόσο στην εξουδετέρωση παθολογικών όσο και στην αποκατάσταση φυσιολογικών ταλαντώσεων που διαταράσσονται σε παθολογικές καταστάσεις.

Η χρησιμοποίηση της μεθόδου της Ενεργειακής Αξιολόγησης – ΒRT, VOLL, VEGA – προτάθηκε από τον Helmut Schimmel (Γερμανία) το 1978, επιτρέπει την αποκάλυψη της νόσου και των αιτιών των ασθενειών στα πρώτα στάδια ανάπτυξης σε κυτταρικό επίπεδο χωρίς αίμα, πόνο, ακτινοβολία. Η εξέταση είναι καλά ανεκτή από τα παιδιά.

Ο βιοσυντονισμός ως μέθοδος αξιολόγησης και θεραπείας ξεπερνάει τα όρια της κάθε συμβατικής, εναλλακτικής και ολιστικής ιατρικής προσέγγισης γιατί απλούστατα ανοίγει τα δεδομένα όρια βασισμένα στην ύλη (ανατομία, φυσιολογία και βιοχημεία του σώματος) και προσθέτει την ενέργεια ως αναπόσπαστο μέρος της ύλης και αρχή της δημιουργίας της.

Το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με την αλλαγή της διαπερατότητας των κυτταρικών μεμβρανών, του ρυθμού αποσύνθεσης του ΑΤΡ, των διαμορφωτικών μετασχηματισμών των μορίων πρωτεΐνης και άλλων φυσιολογικών χαρακτηριστικών.

Ειδικά επεξεργασμένα μόρια νερού, κόκκους ζάχαρης και άλλες ουσίες που δεν βλάπτουν τις δομές του σώματος μπορούν να λειτουργήσουν ως φορείς πληροφοριακών σκευασμάτων. Έχουμε συνηθίσει να καταλαβαίνουμε με τον όρο «πληροφορίες» αυτό που μπορεί να δει, να ακούσει, να αγγίξει, να ηχογραφήσει. Αυτό ισχύει κυρίως για την πνευματική δραστηριότητα. Αντιλαμβανόμαστε γεύση, μυρωδιές, αλλαγές θερμοκρασίας – αυτό είναι επίσης πληροφορίες. Για τα κύτταρα του σώματος, οι πληροφορίες είναι επίσης κοσμικές ακτίνες και ηλεκτρομαγνητικά πεδία και ιοντίζουσα ακτινοβολία, τις οποίες υποκειμενικά δεν αισθανόμαστε με κανέναν τρόπο. Οι πληροφορίες μεταφέρονται από το μόριο του φαρμάκου, τα τρόφιμα, τα ρούχα και τα κοσμήματα. Με μια λέξη, όλα όσα περιβάλλουν ένα άτομο στη ζωή του έχουν αυτή την επιρροή σε αυτόν και είναι πληροφορίες. Με τη σειρά τους, τα κύτταρα του σώματος μεταδίδουν επίσης πληροφορίες σχετικά με την κατάστασή τους και ο συναγερμός ακούγεται πολύ πριν προσδιοριστεί η παρουσία της νόσου από τις πιο ευαίσθητες συσκευές ή εργαστηριακές εξετάσεις.

 Ψυχοσωματική-Ενεργειακή

Οι ψυχοσωματικές διαταραχές είναι συμπτώματα ή ασθένειες που αναπτύσσονται ως μέρος της αντίδρασης του σώματος στο στρες. Υπάρχουν επίσης ολόκληρες ψυχοσωματικές ασθένειες – παθολογίες που αναπτύσσονται υπό την επίδραση ψυχογενών παραγόντων: άγχος, ψυχολογικό τραύμα, εσωτερικές συγκρούσεις. Σε αυτή την περίπτωση, μια παραβίαση στο έργο των οργάνων προκύπτει ως απάντηση του σώματος σε συναισθηματικές εμπειρίες.

Σχεδόν οι μισές από όλες τις ανθρώπινες ασθένειες μπορεί να έχουν ψυχοσωματικό χαρακτήρα. Μεταξύ αυτών είναι ασθένειες:

καρδιά και αιμοφόρα αγγεία (αρτηριακή υπέρταση, υπέρταση, ρευματισμοί, βλαστική δυστονία, ισχαιμική καρδιακή νόσο, διαταραχές του καρδιακού ρυθμού, υπέρυθρο)

γαστρεντερικός σωλήνας (πεπτικό έλκος και έλκος 12 δωδεκαδακτύλου, ελκώδης κολίτιδα, δυσκινησία των χοληφόρων)

νευρικό σύστημα (χρόνιοι πονοκέφαλοι, πόνοι έντασης, ζάλη)

δέρμα (νευροδερματίτιδα, υποτροπή ψωρίασης)

γυναικολογικά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τον αναπαραγωγικό κύκλο μιας γυναίκας (σύνδρομο “προεμμηνορροϊκής έντασης”, προ εκλαμψία, κατάθλιψη μετά τον τοκετό)

ενδοκρινολογικό

άλλα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

1 μέρα.

Η έννοια της ψυχοσωματικής παθολογίας. Επίδραση συναισθημάτων στην ανθρώπινη υγεία. Η έννοια των θετικών και αρνητικών συναισθημάτων και ο ρόλος τους στη διαμόρφωση της υγείας γενικότερα. Τι είναι οι εσωτερικές συγκρούσεις και η επιρροή τους στη συνείδηση, ο σχηματισμός συνηθειών και, κατά συνέπεια, ο σχηματισμός ασθενειών.

Ερωτήσεις, συζήτηση

2 μέρα.

Ασθένειες που προκαλούνται από ένα συναισθηματικό φόντο. Η έννοια του αυτόνομου νευρικού συστήματος και η επίδρασή του στο σώμα, και η έναρξη της νόσου. Εφαρμογή γνώσεων για ψυχοσωματικές παθολογίες στη δημιουργία επαρκών θεραπευτικών προγραμμάτων BRT (ενεργητικών και παθητικών), καθώς και πληροφοριακών φαρμάκων, μεθοδολογίες , συνδυασμός θεραπευτικές τεχνικές .

Ερωτήσεις, συζήτηση

3 μέρα.

Σκευάσματα “Guna” για τη θεραπεία ψυχοσωματικών παθολογιών, την περιγραφή και το σκοπό τους. Αλγόριθμοι για την ενσωματωμένα προγράμματα για την αποκατάσταση της υγείας με ψυχοσωματικά προβλήματα.

Ερωτήσεις, συζήτηση

 

Στην ελληνική φιλοσοφία και ιατρική, η ιδέα της επιρροής της ψυχής και του πνεύματος στο ανθρώπινο σώμα ήταν διαδεδομένη. Μεταφρασμένο από το ελληνικό “psycho” – η ψυχή, “soma” – το σώμα. Η ψυχή και το σώμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα – ο Ιπποκράτης, ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης μίλησαν για αυτό. Ο όρος “ψυχοσωματικά”  είναι  200 ετών, και επινοήθηκε το 1818 από τον Γερμανό γιατρό Heinroth.

Η εκμάθηση του Ψυχοσυναισθηματικού Κόσμου ,η αξιολόγησή του και η Θεραπευτική του προσέγγιση, είναι οι βάσεις αυτού του σεμιναρίου.

Dr. Elena Pashchenko MD MSc

Επιστημονικός συνεργάτης Τμήματος Μικροβιολογίας του Ινστιτούτου Παραδοσιακής Ιατρικής, Κίεβο.

Γενική ιατρός, με εξειδίκευση στη ενεργό – πληροφοριακή ιατρική, Θεραπεία και αξιολόγηση μέσω βιοσυντονισμού (Πτυχίο ερευνητικού κέντρου Imedis), μεταπτυχιακό – Παρασιτολογία με βάσεις της ιολογίας, μεταπτυχιακό κλασικής ομοιοπαθητικής, μεταπτυχιακό ανοσολογίας.

Δήλωση συμμετοχής
και κατάθεση προκαταβολής

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή κάνωντας εγγραφή παραπάνω. Επίσης μπορείτε να μας καταθέσετε το ποσό σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Δικαιούχος: ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ –  ΕΛΕΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΛΑΣΣΑ Ο.Ε.
GR54 0172 6100 0056 1010 6072 214

EUROBANK
Δικαιούχος: ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ –  ΕΛΕΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΛΑΣΣΑ Ο.Ε.
GR4502600180000070201572545

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

05, 06, 07 Απριλίου 2024

ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

1
Μάθημα: Σεμινάριο Βιοσυντονισμού – BRT Psyhosomatic-EnergyΠαρασκευή: 15:00-19.:30
2
Μάθημα: Σεμινάριο Βιοσυντονισμού – BRT Psyhosomatic-EnergyΣάββατο: 09:00-13:30
3
Μάθημα: Σεμινάριο Βιοσυντονισμού – BRT Psyhosomatic-EnergyΚυριακή: 09:00-13:30

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Online Μέσω Zoom

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ

Ιατρούς, φυσικοθεραπευτές, ομοιοπαθητικούς απόφοιτους παραϊατρικών σχολών και θεραπευτές εναλλακτικών μεθόδων.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

01
Πιστοποίηση Basic&Advanced επιπέδου – Μέθοδος Psyhosomatic-EnergyΜε την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης δυο επιπέδων (basic&advanced) στη μέθοδο Parasitology, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν Πιστοποιητικό κατάρτισης για την εφαρμογή αξιολόγησης και ρύθμισης μέσω των συσκευών βιοσυντονισμού από την Παγκόσμια Οργάνωση των Καινοτόμων Βιοτεχνολογιών.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Κόστος ανά τριήμερο:

350 ευρώ

Προκαταβολή

100 ευρώ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Στην τιμή του σεμιναρίου περιλαμβάνεται :
– Ύλη του Σεμιναρίου, το οποίο αποστέλλετε μέσω email

– Μετάφραση Online στην Ελληνική Γλώσσα

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος θα λάβετε Πιστοποιητικό Κατάρτισης της Μεθόδου

Υποχρεώσεις και δικαιώματα του διοργανωτή

Ο διοργανωτής υποχρεούται να επιστρέψει την προκαταβολή:

  •  Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου από την πλευρά του διοργανωτή.
  • Σε περίπτωση αλλαγής ημερομηνίας και εφόσον ο καταθέτων τη προκαταβολή δεν επιθυμεί να παρακολουθήσει το σεμινάριο στις ημερομηνίες που άλλαξαν.

Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα

  • Να μην επιστρέψει την προκαταβολή εάν ο καταθέτων την προκαταβολή ακυρώσει τη συμμετοχή του.
  • Να αλλάξει την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ