fbpx

Ackermann Χειροπρακτική

Physio Health Club

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ροή Πολυχώρος
Γ. Σουρή 4 με Αιγαίου 13
55134 - Θεσσαλονίκη
Τηλ. 6972282999

Δηλώστε συμμετοχή και επωφεληθείτε απο τις ευκολίες πληρωμής μας

Το  Physio Health Club συνεργάζεται με το Ackermann College of Chiropractic της Σουηδίας για την διοργάνωση Σεμιναρίου Χειροπρακτικής διάρκειας 5 ημερών, η 2 Τριημέρων.

Εντατική εκπαίδευση στη Μέθοδο Χειροπρακτικής
Η Χειροπρακτική των αρθρώσεων είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται εδώ και 2.000 χρόνια και χρησιμοποιήθηκε αρχικά για τη θεραπεία και την ανακούφιση του πόνου στην πλάτη.

Σήμερα εξακολουθεί να είναι η μέθοδος που επιλέγεται για την ανακούφιση και την επούλωση των δυσλειτουργιών των αρθρώσεων των άκρων, π.χ. οσφυαλγία, ισχιαλγία, ημικρανίες, σύνδρομο ώμου – βραχίονα, πονοκεφάλους και άλλα. Μετά από μια ακριβή διάγνωση, ο πόνος που δημιουργεί μπλοκαρίσματα μπορεί να ανιχνευθεί και αυτό να αντιμετωπιστούν με τη χρήση συγκεκριμένων ήπιων τεχνικών. Έτσι, ο φυσικός μηχανισμός αυτό-ίασης στο σώμα τίθεται σε λειτουργία ξανά.

Η σύγχρονη αντίληψη στην επιστήμη της Χειροπρακτικής
Το Κολέγιο Ackermann ιδρύθηκε το 1974 από τον Dr. WP Ackermann, DC, DN, HP, στη Στοκχόλμη. Η Μέθοδος Χειροπρακτικής του Dr. Ackermann έχει δοκιμαστεί για περίπου 40 χρόνια μέσα από τη διδακτική εμπειρία και την εφαρμογή της σε χιλιάδες ασθενείς. Περισσότεροι από 5000 θεραπευτές εφαρμόζουν τη μέθοδο σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, τη διεύθυνση του Κολεγίου Ackermann έχει αναλάβει ο γιος του και Αναπληρωτής Καθηγητής Dr. Paul W. Ackermann, ερευνητής άλγους.

Πέντε μοναδικοί λόγοι για να παρακολουθήσετε ένα πρόγραμμα του Κολεγίου Ackermann
Σεμιναριακό Γκρουπ: Στα σεμινάρια τα λάβετε πλήρη κλινική πρακτική, χωρίς να σας παραμελούν μέσα στο πλήθος, αφού το 80% του σεμιναρίου αφορά πρακτική άσκηση.
Εύληπτη Γνώση: Σύνθετοι χειρισμοί χειροπρακτικής επεξηγούνται με απλό τρόπο, καθώς μία από τις αρχές που διέπουν το σεμινάριο είναι η επικέντρωση στα πιο σημαντικά.
Μεγάλη Εμπειρία: Η έρευνα επί του ανθρώπινου σώματος και οι γνώσεις χειροπρακτικής του Dr. Ackermann βασίζονται σε εμπειρία 40 ετών. Οι διδάσκοντες είναι έμπειροι χειροπράκτες και Οστεοπαθητικοί με γνώσεις που απορρέουν από πολυετή πείρα.
Ήπια Χειροπρακτική: Η αποτελεσματική ήπια χειροπρακτική θεραπεία προϋποθέτει ακρίβεια στη διάγνωση. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να εφαρμόσετε τη θεραπεία στις υποκινητικές περιοχές και να επαναφέρετε το φυσιολογικό εύρος κίνησης στις αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης και των άκρων. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να το καταστήσουμε αυτό δυνατό.
Δημοσιεύσεις: Το εγχειρίδιο του Dr. Ackermann, το βίντεο και οι άλλες δημοσιεύσεις του θα σας παρέχουν άφθονη «εργασία για το σπίτι». Έτσι θα έχετε τη δυνατότητα της άμεσης πρόσβασης σε αυτή την εξειδικευμένη γνώση ανά πάσα στιγμή.
Το Ackerman College σας προσφέρει την δυνατότητα μάθησης μιας χειροπρακτικής θεραπευτικής προσέγγισης, η οποία χαρακτηρίζεται από εστιασμένες και άκρως αποτελεσματικές διαγνωστικές τεχνικές σε ένα μοναδικό ολιστικό πρόγραμμα. Με αυτό το πρόγραμμα μπορείτε να εφαρμόσετε τις θεραπείες στην πράξη με επιτυχία μετά την παρακολούθηση του πρώτου μαθήματος. Τα μαθήματά μας αποτελούνται από 80% πρακτικής άσκησης και το βιβλίο μαζί με το DVD θα σας παρέχουν εντατική «εργασία για το σπίτι».

Η εκπαίδευση
Θα διδαχθείτε μία μέθοδο χειροπρακτικής θεραπείας, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στοχευμένα για την αντιμετώπιση λειτουργικών διαταραχών των αρθρώσεων της σπονδυλικής στήλης και των άκρων.

Με την ολοκλήρωση του βασικού εκπαιδευτικού προγράμματος, θα μπορείτε άμεσα να εφαρμόσετε τη θεραπεία στην κλινική πράξη με μεγάλη επιτυχία.

Κλινική εφαρμογή
Μετά το βασικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σάς συνιστούμε να εξασκηθείτε εφαρμόζοντας τη Μέθοδο Ackermann στην κλινική πράξη.

Κατά τη διάρκεια της κλινικής σας εξάσκησης θα μπορείτε να επικοινωνείτε με τους διδάσκοντες μεταβιβάζοντάς τους τις ερωτήσεις σας.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε με τα χέρια σας, κανείς δεν μπορεί να το πάρει μακριά από εσάς!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 • Βιομηχανική της Σπονδυλικής Στήλης: Ενδείξεις και Αντενδείξεις.
  • Πύελος και Οσφυϊκή μοίρα Σ.Σ.
  • Εξειδικευμένη διάγνωση: αξιολόγηση, ψηλάφηση, ειδικά tests.
  • Reflex phenomena, cause-effect chains.
  • Οι πιο αποτελεσματικές θεραπευτικές προσεγγίσεις και τεχνικές.
  • Θωρακική μοίρα Σ.Σ., Ωμική Ζώνη.
  • Κατώτερη Αυχενική Μοίρα, Άξονας, Άτλας, Ινίο: ήπιες και πολύ εντοπισμένες τεχνικές.
  • Περιφερικές Αρθρώσεις.
  • Κλινικά Περιστατικά, Διαφοροδιάγνωση.
  • Διαγνωστική Ακτινολογία.
  • Ολιστική Χειροπρακτική Θεραπεία.​

Ο Ιπποκράτης στο βιβλίο του “Περί κλειδώσεων” ήταν ο πρώτος που έδωσε έναν ορισμό στη χειροπρακτική και ονόμασε τη σπονδυλική στήλη το κέντρο της συνολικής υγείας του σώματος. Σήμερα είναι θεραπεία εκλογής για την ανακούφιση και την αποκατάσταση μυοσκελετικών δυσλειτουργιών, όπως οσφυαλγία, ισχιαλγία, πρωτοπαθής πονοκέφαλος, ημικρανία κ.α.

 Πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Ήπια Χειροπρακτική Ackermann. Εφαρμόζοντας τη μέθοδο συστηματικά και στοχευμένα θα μπορείτε να θεραπεύσετε λειτουργικές διαταραχές της σπονδυλικής στήλης και των περιφερικών αρθρώσεων.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει:

 • Βιομηχανική της σπονδυλικής στήλης, της πυέλου και των περιφερικών αρθρώσεων
 • Συγκεκριμένη ορθοπαιδική διάγνωση: κλινική εξέταση, ψηλάφηση, διαγνωστικά test
 • Χειροπρακτική διάγνωση: ψηλάφηση υποκινητικών και υπερκινητικών περιοχών, ψηλάφηση με κίνηση και ειδικά χειροπρακτικά διαγνωστικά test
 • Κλινικά περιστατικά, διαφορική διάγνωση, περιπτωσιακές μελέτες
 • Διαγνωστική ακτινολογία, θεραπεία περιφερικών αρθρώσεων (1ο μέρος)
 • Όλες οι τεχνικές συγκεντρώνονται σε μια ολιστική θεραπεία

Μετά την ολοκλήρωση και την εφαρμογή της μεθόδου Ackermann, ο συμμετέχων μπορεί να παρακολουθήσει την εκπαίδευση για την απόκτηση του διπλώματος Master of Chiropractic.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

Φυσικοθεραπευτής - Οστεοπαθητικός
Βαλασσάς Λαυρέντης PT. MSc. DO

Ost. of OSD, AP&MB of WFCMS, Master of Chiropractic of Ackermann College, Teacher of Ackermann College. Φυσικοθεραπευτής – Καθηγητής φυσικής Αγωγής, απόφοιτος Εθνικής Ακαδημίας Αθλητισμού – Σόφια – Βουλγαρία, Οστεοπαθητικός από την OSD και Καθηγητής του Κολεγίου Ackermann για την Ελλάδα και την Κύπρο. Δίπλωμα Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και Βελονισμού, μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Βελονισμού (WFCMS), Δίπλωμα Su Jok θεραπείας και Δίπλωμα Manual Therapy – Mulligan. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και έχει περισσότερα από 20 χρόνια κλινικής εμπειρίας.

Head of Ackermann College Greece & Cyprus
Τσουκαλάς Γεώργιος PT. DO.

Φυσικοθεραπευτής απόφοιτος του ΑΤΕΙ Λαμίας, Οστεοπαθητικός από την OSD και επικεφαλής του Κολλεγίου Ackermann για την Ελλάδα και την Κύπρο. Eπικεφαλής του Barral Institute για την Ελλάδα και την Κύπρο. Δίπλωμα βιοϊατρικού και παραδοσιακού Κινέζικου βελονισμού. Διδάσκει σε σεμινάρια Manual Therapy & Rehabilitation στην Ελλάδα, την Κύπρο καθώς και διεθνώς στο Ackermann College και το Barral Institute. Είναι ιδρυτής του Osteo & Physio Clinic Georgios Tsoukalas.

Καθηγητής Ορθοπεδικής Χειρουργικής
Dr. P.W. Ackermann

Αναπληρωτής καθηγητής ορθοπεδικής χειρουργικής στο Karolinska University Hospital, Stockholm. Είναι διευθυντής και υπεύθυνος σπουδών του Ackermann Institute. Επίσης είναι επικεφαλής σε ερευνητική ομάδα ορθοπεδικών, εστιάζοντας την έρευνά του στη νευρωνική ρύθμιση του πόνου και τη μυοσκελετική ανακατασκευή των ιστών, όπου ήταν και το θέμα της μεταδιδακτορικής του εργασίας.

Δήλωση συμμετοχής
και κατάθεση προκαταβολής

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή κάνωντας εγγραφή παραπάνω. Επίσης μπορείτε να μας καταθέσετε το ποσό σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Δικαιούχος: ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ –  ΕΛΕΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΛΑΣΣΑ Ο.Ε.
GR54 0172 6100 0056 1010 6072 214

EUROBANK
Δικαιούχος: ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ –  ΕΛΕΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΛΑΣΣΑ Ο.Ε.
GR4502600180000070201572545

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

23, 24, 25, 26, & 27 Μαίου 2024 - Θεσσαλονίκη

ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

1
Μάθημα: Ackermann ΧειροπρακτικήΠέμπτη: 15:00-21:00
2
Μάθημα: Ackermann ΧειροπρακτικήΠαρασκευή: 09:00-17:00
3
Μάθημα: Ackermann ΧειροπρακτικήΣάββατο: 09:00-17:00
4
Μάθημα: Ackermann ΧειροπρακτικήΚυριακή: 09:00-17:00
5
Μάθημα: Ackermann ΧειροπρακτικήΔευτέρα: 09:00-15:00

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Physio Health Club

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ροή Πολυχώρος
Γ. Σουρή 4 με Αιγαίου 13
55134 - Θεσσαλονίκη
Τηλ. 6972282999

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ

Φυσικοθεραπευτές, Οστεοπαθητικοί, Χειροπράκτες, Ιατροί

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

01
Certificate of ChiropracticΜε την ολοκλήρωση του πρώτου επιπέδου, 5 ημερών η 2 τριημέρων, ο θεραπευτής αποκτά πιστοποιητικό σπουδών χειροπρακτικής από το Κολέγιο Άκερμαν: Chiropractic – Ackermann College
02
Master of ChiropracticΜετά την πρακτική κατάρτιση και την ολοκλήρωση πρώτου επιπέδου σπουδών, για όσους έχουν αποκτήσει το δίπλωμα Chiropractic – Ackerman College, θα επακολουθήσει δεύτερος κύκλος σεμιναρίων με εξετάσεις τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο οι οποίες θα αποτελέσουν οδηγό για την απόκτηση του διπλώματος Μάστερ Χειροπρακτικής σύμφωνα με τον Dr. Ackermann: Master of Chiropractic – Ackermann College

ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το συνολικό κόστος σπουδών πρώτου επιπέδου:
1980 ευρώ

Κόστος ανά Τριήμερο:
990 ευρώ

Προκαταβολή

350 ευρώ

Κατάθεση Προκαταβολής - Ένα μήνα πριν την υλοποίηση του Σεμιναρίου

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Στην τιμή του σεμιναρίου περιλαμβάνεται :
– Εγχειρίδιο Βασικών Εννοιών και Τεχνικών Διόρθωσης
– Κωδικοί Πρόσβασης στη Βάση Βιντεοσκοπημένων Τεχνικών της Μεθόδου Ackermann για 30 ημέρες.
– Μπουφές (Καφές, τσάι, αναψυκτικά, σνακ)

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος θα λάβετε το Certificate of Chiropractic.

Υποχρεώσεις και δικαιώματα του διοργανωτή

Ο διοργανωτής υποχρεούται να επιστρέψει την προκαταβολή:

 •  Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου από την πλευρά του διοργανωτή.
 • Σε περίπτωση αλλαγής ημερομηνίας και εφόσον ο καταθέτων τη προκαταβολή δεν επιθυμεί να παρακολουθήσει το σεμινάριο στις ημερομηνίες που άλλαξαν.

Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα

 • Να μην επιστρέψει την προκαταβολή εάν ο καταθέτων την προκαταβολή ακυρώσει τη συμμετοχή του.
 • Να αλλάξει την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ