fbpx

Ackermann B.O.P.C. Rehabilitation Model

Physio Health Club
Κ. Καρτάλη 291Α
38221 Βόλος
Τηλ. 24210 33038

Δηλώστε συμμετοχή και επωφεληθείτε απο τις ευκολίες πληρωμής μας

Το πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης του κολεγίου Ackermann

Το πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης του κολεγίου Ackermann αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα αποκατάστασης, στηριγμένο στις αρχές της εμβιομηχανικής, της φυσικοθεραπείας, της οστεοπαθητικής και της χειροπρακτικής. Οι αρθρικές / μυοπεριτοναϊκές / νευροδυναμικές / σπλαγχνικές δυσλειτουργίες που μπορεί να εμφανίζει ένας ασθενής, σχεδόν πάντοτε συνδυάζονται με εμβιομηχανικές παρεκκλίσεις και αλλαγές του κινητικού ελέγχου (motor control).

Η χειρoθεραπεία (manual therapy, χειροπρακτική, οστεοπαθητική), καθώς και τα φυσικά μέσα μπορεί να αποκαθιστούν τις όποιες δομικές δυσλειτουργίες ή τις παθολογίες των μαλακών μορίων, αυτό όμως δε σημαίνει απαραίτητα πως βελτιώνουν επαρκώς την εμβιομηχανική του σώματος του ασθενούς ή τον κινητικό του έλεγχο. Γίνεται, επομένως, αντιληπτό πως υπάρχουν πιθανότητες υποτροπής και επανεμφάνισης των συμπτωμάτων του ασθενούς. Αυτό ακριβώς το κενό στην αποκατάσταση έρχεται να καλύψει η θεραπευτική άσκηση (B.O.P.C. Rehabilitation model).

Οι τρεις βασικοί πυλώνες

Οι τρεις βασικοί πυλώνες που κάνουν το πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης του κολεγίου Ackermann να ξεχωρίζει σε σχέση με την πλειοψηφία των υπολοίπων συστημάτων άσκησης, είναι ο κλινικός συλλογισμός, η ερευνητική απόδειξη και η αντιμετώπιση του ανθρωπίνου σώματος ως ολότητα (νευρομυοσκλετικές, μυοπεριτοναϊκές και σπλαγχνικές δυσλειτουργίες).

Ο κλινικός συλλογισμός είναι το σπουδαιότερο εργαλείο στην αποκατάσταση και έγκειται στην ενδελεχή αξιολόγηση του ασθενούς, στην επεξεργασία των πληροφοριών της αξιολόγησης και τελικά στην επιλογή του καταλληλότερου θεραπευτικού προγράμματος στην εκάστοτε περίπτωση. Στο σύστημα του Ackermann δε διδάσκεται απλά μια σειρά ασκήσεων, οι οποίες εφαρμόζονται σε όλους τους ασθενείς με την ίδια ιατρική διάγνωση. Οι θεραπευτές εκπαιδεύονται στο να αναγνωρίζουν κινητικές δυσλειτουργίες και να δομούν ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα τροποποίησης του κινητικού ελέγχου του ασθενούς.

Όσον αφορά την ερευνητική απόδειξη, ακολουθώντας τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα, γνωρίζουμε πλέον πως οι μύες στο ανθρώπινο σώμα ανάλογα με τη λειτουργία που επιτελούν, χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες, τους σταθεροποιούς και τους κινητήριους μύες. Είναι, επίσης, γνωστό πως σε καταστάσεις επώδυνων συνδρόμων δεν υπάρχει αρμονική συνεργασία μεταξύ αυτών των δύο ομάδων μυών, με τους σταθεροποιούς να είναι συνήθως απενεργοποιημένοι. Αυτό οδήγησε τα περισσότερα συστήματα άσκησης να δώσουν υπερβολική έμφαση στο κομμάτι της σταθεροποίησης, παραμερίζοντας τη σπουδαιότητα της κίνησης. Πόσο πρακτικό θα ήταν όμως για έναν χορευτή με οσφυαλγία, να τον διδάξει κανείς να έχει άκαμπτη οσφυϊκή μοίρα ώστε να μην πονάει;

Στο σύστημα του κολεγίου Ackermann οι θεραπευτές εκπαιδεύονται να αξιολογούν τόσο τους σταθεροποιούς, όσο και τους κινητήριους μύες σε κάθε περιοχή του σώματος, καθώς και την μεταξύ τους συνεργασία. Το θεραπευτικό πρόγραμμα δομείται με τέτοιο τρόπο, ώστε να επανεκπαιδεύεται η σταθερότητα, αλλά και η κινητικότητα σε περιβάλλον σταθεροποιήσης.

Όσον αφορά στην αντιμετώπιση του ανθρωπίνου σώματος ως ολότητα, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο αντιλαμβανόμαστε τη συσχέτιση μεταξύ σκελετικών, μυοπεριτοναϊκών, νευροδυναμικών και σπλαγχνικών δυσλειτουργιών. Αν και δεν υπάρχει ακόμα επαρκής ερευνητική απόδειξη στο κομμάτι αυτό, εντούτις αυτή η συσχέτιση περιγράφεται από κορυφαίους θεραπευτές του είδους και είναι κλινικά παρατηρήσημη.

Eξειδικευμένες θεραπευτικές ασκήσεις

Στο B.O.P.C. Rehabilitation model παρουσιάζονται εξειδικευμένες θεραπευτικές ασκήσεις, οι οποίες επιτυγχάνουν στοχευμένη σκελετική (automobilization) / μυοπεριτοναϊκή (fascial fitness) / νευροδυναμική (neuromobilization) / σπλαγχνική (visceral mobilization) κινητοποίηση και διατηρούν τα θεραπευτικά αποτελέσματα μετά από μια συνεδρία χειροθεραπείας.

Συμπερασματικά, το πρόγραμμα του κολεγίου Ackermann αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα θεραπευτικής άσκησης, το οποίο συμπληρώνει τις χειροθεραπευτικές τεχνικές.

Τα θεραπευτικά οφέλη

Τα θεραπευτικά οφέλη που αποκτούνται από την χειροθεραπευτική κινητοποίηση, όχι μόνο διατηρούνται μέσω της άσκησης βραχυπρόθεσμα, αλλά μειώνεται και η πιθανότητα υποτροπής των επώδυνων συνδρόμων στο μέλλον.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

Φυσικοθεραπευτής - Οστεοπαθητικός
Βαλασσάς Λαυρέντης PT. MSc. DO

Ost. of OSD, AP&MB of WFCMS, Master of Chiropractic of Ackermann College, Teacher of Ackermann College. Φυσικοθεραπευτής – Καθηγητής φυσικής Αγωγής, απόφοιτος Εθνικής Ακαδημίας Αθλητισμού – Σόφια – Βουλγαρία, Οστεοπαθητικός από την OSD και Καθηγητής του Κολεγίου Ackermann για την Ελλάδα και την Κύπρο. Δίπλωμα Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και Βελονισμού, μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Βελονισμού (WFCMS), Δίπλωμα Su Jok θεραπείας και Δίπλωμα Manual Therapy – Mulligan. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και έχει περισσότερα από 20 χρόνια κλινικής εμπειρίας.

Head of Ackermann College Greece & Cyprus
Τσουκαλάς Γεώργιος PT. DO.

Φυσικοθεραπευτής απόφοιτος του ΑΤΕΙ Λαμίας, Οστεοπαθητικός από την OSD και επικεφαλής του Κολλεγίου Ackermann για την Ελλάδα και την Κύπρο. Eπικεφαλής του Barral Institute για την Ελλάδα και την Κύπρο. Δίπλωμα βιοϊατρικού και παραδοσιακού Κινέζικου βελονισμού. Διδάσκει σε σεμινάρια Manual Therapy & Rehabilitation στην Ελλάδα, την Κύπρο καθώς και διεθνώς στο Ackermann College και το Barral Institute. Είναι ιδρυτής του Osteo & Physio Clinic Georgios Tsoukalas.

Δήλωση συμμετοχής
και κατάθεση προκαταβολής

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή κάνωντας εγγραφή παραπάνω. Επίσης μπορείτε να μας καταθέσετε το ποσό σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Δικαιούχος: ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ –  ΕΛΕΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΛΑΣΣΑ Ο.Ε.
GR54 0172 6100 0056 1010 6072 214

EUROBANK
Δικαιούχος: ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ –  ΕΛΕΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΛΑΣΣΑ Ο.Ε.
GR4502600180000070201572545

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Πρώτο Τριήμερο 03, 04, 05 Φεβρουαρίου 2023 , Δεύτερο Τριήμερο θα οριστεί η ημερομηνία

ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

1
Μάθημα: Ackermann B.O.P.C. Rehabilitation Model: 15:00-21:00
2
Μάθημα: Ackermann B.O.P.C. Rehabilitation Model: 09:00-17:00
3
Μάθημα: Ackermann B.O.P.C. Rehabilitation ModelΚυριακή: 09:00-15:00

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Physio Health Club
Κ. Καρτάλη 291Α
38221 Βόλος
Τηλ. 24210 33038

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ

Φυσικοθεραπευτές και φοιτητές των σχολών φυσικοθεραπείας

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

01
“Exercise rehabilitation B.O.P.C. Certificate”Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των δυο διήμερων ο θεραπευτής αποκτά πιστοποιητικό σπουδών Άσκησης Αποκατάστασης B.O.P.C. από το Κολέγιο Άκερμαν.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το συνολικό κόστος σπουδών:
700 ευρώ

Κόστος ανά διήμερο:
350 ευρώ

Προκαταβολή

150 ευρώ

Κατάθεση Προκαταβολής - Ένα μήνα πριν την υλοποίηση του Σεμιναρίου

Υποχρεώσεις και δικαιώματα του διοργανωτή

Ο διοργανωτής υποχρεούται να επιστρέψει την προκαταβολή:

  •  Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου από την πλευρά του διοργανωτή.
  • Σε περίπτωση αλλαγής ημερομηνίας και εφόσον ο καταθέτων τη προκαταβολή δεν επιθυμεί να παρακολουθήσει το σεμινάριο στις ημερομηνίες που άλλαξαν.

Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα

  • Να μην επιστρέψει την προκαταβολή εάν ο καταθέτων την προκαταβολή ακυρώσει τη συμμετοχή του.
  • Να αλλάξει την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ