fbpx

Ackermann Master of Chiropractic

Αναμένεται να οριστεί ο τόπος διεξαγωγής.

Δηλώστε συμμετοχή και επωφεληθείτε απο τις ευκολίες πληρωμής μας

Το Ackermann College of Chiropractic ιδρύθηκε το 1974 από τον Dr. WP Ackermann, DC, DN, HP, στην Στοκχόλμη, Σουηδία. Μέσα σε 44 χρόνια συνεχούς εκπαίδευσης έχει πιστοποιήσει παγκοσμίως στην χειροπρακτική μέθοδο Ackermann περισσότερους από 4500 επαγγελματίες υγείας, καθώς επίσης  την εφαρμογή της σε χιλιάδες ασθενείς.      Σήμερα, το Κολλέγιο το διευθύνει ο υιός του ιδρυτή του, ο Paul W. Ackermann MD, PhD, καθηγητής Ορθοπαιδικής χειρουργικής και ερευνητής άλγους.

Στόχο δημιουργίας του κολλεγίου Ackermann αποτέλεσε η επιθυμία του ιδρυτή του να μοιραστεί τις γνώσεις του και να διαδώσει μία ολιστική χειροπρακτική μέθοδο η οποία θα βοηθούσε τους επαγγελματίες υγείας που θα εντρυφούσαν σε αυτήν να είναι ικανοί για άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση, βασισμένη στο βιομηχανικό μοντέλο, σε ασθενείς με ποικίλες παθήσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι θεραπευτές Ackermann πρέπει να μπορούν να αναγνωρίζουν γρήγορα τις ανισορροπίες που υπάρχουν στο σώμα ενός ασθενή τους, όπως επίσης και τις αναποτελεσματικές αντισταθμίσεις που αυτό έχει κάνει. Στην συνέχεια, εφαρμόζοντας χειροπρακτικούς χειρισμούς, όχι μόνο στην πάσχουσα περιοχή αλλά και σε άλλες απομακρυσμένες από αυτήν σωματικές περιοχές οι οποίες έχουν κάνει αντισταθμίσεις, να απελευθερώνει τις τάσεις που συγκρατούσαν το δυσλειτουργικό πρότυπο στον ασθενή και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αποτελεσματική αυτοθεραπεία η οποία θα ακολουθήσει σαν φυσικό επακόλουθο της παρέμβασης του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Βιο – μηχανική της σπονδυλικής στήλης: ενδείξεις και αντενδείξεις

Πύελος και οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης

Συγκεκριμένη διάγνωση: κλινική εξέταση, ψηλάφηση, διαγνωστικό τεστ

Αντανακλαστικά φαινόμενα, αλυσίδες αιτίου – αποτελέσματος

Οι αποτελεσματικότερες θεραπευτικές μέθοδοι και τεχνικές

Θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, ωμική ζώνη

Κατώτερη αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, άξονας, άτλαντας, ινίο

Ήπιες και πολύ ειδικές τεχνικές

Αρθρώσεις άκρων

Κλινικά περιστατικά, διαφορική διάγνωση

Διαγνωστική ακτινολογία

Ολιστική θεραπεία

Οι εξετάσεις θεωρητικών γνώσεων και πρακτικής εφαρμογής για το επίπεδο Master γίνονται κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης από τον Dr. Paul Ackermann.

Η χειροπρακτική μέθοδος του Dr. Ackermann διδάσκεται ως μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στην κλινική πράξη για επαγγελματίες υγείας που έχουν τη γνώση ανατομίας και φυσιολογίας, όπως είναι οι ιατροί, φυσικοθεραπευτές και οστεοπαθητικοί.

Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν αρχικά την βιομηχανική αξιολόγηση στην οποία είναι βασισμένη η μέθοδος Ackermann (λήψη ιστορικού, ακτινολογία, φυσική εξέταση), αξιολογώντας όχι μόνο τμηματικά τις αναφερόμενες πάσχουσες περιοχές του σώματος αλλά συνδυαστικά με τις πιο πιθανές αντισταθμίσεις τους. Στην πορεία, θα διδαχθούν διάφορες χειροπρακτικές τεχνικές ανά περιοχή του σώματος οι οποίες δρουν διορθωτικά στις εκάστοτε δυσλειτουργίες και ανισορροπίες του σώματος.

Η εκπαίδευση γίνεται υπό την καθοδήγηση του Dr. Ackermann.

Οι συμμετέχοντες παρακολουθούν ένα επαναληπτικό σεμινάριο από τον Dr. Ackermann.

Επιπρόσθετα, η εκπαίδευση περιλαμβάνει:

  • ακτινοδιαγνωστική
  • διάγνωση σοβαρών παθολογιών και απόλυτων αντενδείξεων
  • εφαρμογή εξειδικευμένων τεχνικών στην άνω αυχενική μοίρα
  • ερευνητική και επιστημονική τεκμηρίωση της χειροπρακτικής

Ο Dr. Ackermann εξετάζει (προφορικά, γραπτά, πρακτικά) την ικανότητα λήψης ιστορικού και κλινικής εξέτασης, τον κλινικό συλλογισμό και την εφαρμογή χειροπρακτικών τεχνικών με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

Φυσικοθεραπευτής - Οστεοπαθητικός
Βαλασσάς Λαυρέντης PT. MSc. DO

Ost. of OSD, AP&MB of WFCMS, Master of Chiropractic of Ackermann College, Teacher of Ackermann College. Φυσικοθεραπευτής – Καθηγητής φυσικής Αγωγής, απόφοιτος Εθνικής Ακαδημίας Αθλητισμού – Σόφια – Βουλγαρία, Οστεοπαθητικός από την OSD και Καθηγητής του Κολεγίου Ackermann για την Ελλάδα και την Κύπρο. Δίπλωμα Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και Βελονισμού, μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Βελονισμού (WFCMS), Δίπλωμα Su Jok θεραπείας και Δίπλωμα Manual Therapy – Mulligan. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και έχει περισσότερα από 20 χρόνια κλινικής εμπειρίας.

Head of Ackermann College Greece & Cyprus
Τσουκαλάς Γεώργιος PT. DO.

Φυσικοθεραπευτής απόφοιτος του ΑΤΕΙ Λαμίας, Οστεοπαθητικός από την OSD και επικεφαλής του Κολλεγίου Ackermann για την Ελλάδα και την Κύπρο. Eπικεφαλής του Barral Institute για την Ελλάδα και την Κύπρο. Δίπλωμα βιοϊατρικού και παραδοσιακού Κινέζικου βελονισμού. Διδάσκει σε σεμινάρια Manual Therapy & Rehabilitation στην Ελλάδα, την Κύπρο καθώς και διεθνώς στο Ackermann College και το Barral Institute. Είναι ιδρυτής του Osteo & Physio Clinic Georgios Tsoukalas.

Καθηγητής Ορθοπεδικής Χειρουργικής
Dr. P.W. Ackermann

Αναπληρωτής καθηγητής ορθοπεδικής χειρουργικής στο Karolinska University Hospital, Stockholm. Είναι διευθυντής και υπεύθυνος σπουδών του Ackermann Institute. Επίσης είναι επικεφαλής σε ερευνητική ομάδα ορθοπεδικών, εστιάζοντας την έρευνά του στη νευρωνική ρύθμιση του πόνου και τη μυοσκελετική ανακατασκευή των ιστών, όπου ήταν και το θέμα της μεταδιδακτορικής του εργασίας.

Δήλωση συμμετοχής
και κατάθεση προκαταβολής

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή κάνωντας εγγραφή παραπάνω. Επίσης μπορείτε να μας καταθέσετε το ποσό σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Δικαιούχος: ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ –  ΕΛΕΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΛΑΣΣΑ Ο.Ε.
GR54 0172 6100 0056 1010 6072 214

EUROBANK
Δικαιούχος: ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ –  ΕΛΕΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΛΑΣΣΑ Ο.Ε.
GR4502600180000070201572545

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Αναμένεται να οριστεί ο τόπος διεξαγωγής.

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ

Κατόχους του Certificate of Chiropractic της Ακαδημίας Ackermann (τελειόφοιτοι βασικού επιπέδου).

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

01
Master of ChiropracticΜετά την πρακτική κατάρτιση και την ολοκλήρωση πρώτου επιπέδου σπουδών, για όσους έχουν αποκτήσει το δίπλωμα Chiropractic – Ackerman College, θα επακολουθήσει δεύτερος κύκλος σεμιναρίων με εξετάσεις τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο οι οποίες θα αποτελέσουν οδηγό για την απόκτηση του διπλώματος Μάστερ Χειροπρακτικής σύμφωνα με τον Dr. Ackermann: Master of Chiropractic – Ackermann College

ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το συνολικό κόστος σπουδών:
1900 ευρώ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Στην τιμή του σεμιναρίου περιλαμβάνεται :
– Εγχειρίδιο Βασικών Εννοιών και Τεχνικών Διόρθωσης
– Κωδικοί Πρόσβασης στη Βάση Βιντεοσκοπημένων Τεχνικών της Μεθόδου Ackermann για 30 ημέρες.
– Μπουφές (Καφές, τσάι, αναψυκτικά, σνακ)

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος θα λάβετε το Certificate Master of Chiropractic.

Υποχρεώσεις και δικαιώματα του διοργανωτή

Ο διοργανωτής υποχρεούται να επιστρέψει την προκαταβολή:

  •  Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου από την πλευρά του διοργανωτή.
  • Σε περίπτωση αλλαγής ημερομηνίας και εφόσον ο καταθέτων τη προκαταβολή δεν επιθυμεί να παρακολουθήσει το σεμινάριο στις ημερομηνίες που άλλαξαν.

Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα

  • Να μην επιστρέψει την προκαταβολή εάν ο καταθέτων την προκαταβολή ακυρώσει τη συμμετοχή του.
  • Να αλλάξει την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ