fbpx

Emmett Technique Short Course

Physio Health Club
Κ. Καρτάλη 291Α
38221 Βόλος
Τηλ. 24210 33038

Δηλώστε συμμετοχή και επωφεληθείτε απο τις ευκολίες πληρωμής μας
Emmett Technique

Η θεραπεία του σώματος με την «προσέγγιση του Χαμαιλέοντα»

Εmmett Technique – πρώτη βοήθεια για τους μύες

Emmett Τεχνική είναι ασφαλής και εύκολη θεραπεία μυϊκής χαλάρωσης αναπτυγμένη από τον Αυστραλό θεραπευτή Ross Emmett. Χρησιμοποιείται για την ανακούφιση του πόνου και της ενόχλησης και τη βελτίωση κινητικότητας το οποίο με τη σειρά του επηρεάσει θετικά και τη βαθύτερη συναισθηματική κατάσταση ενός ατόμου.

Emmett Τεχνική είναι μια ιδιαίτερη μορφή σωματικής θεραπείας η οποία εκτελείται με την εφαρμογή ελεφράς πίεσης του δαχτύλου σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος. Συνδυασμός των πιέσεων με μια συγκεκριμένη σειρά εξασφαλίζει ομαλή χαλάρωση των σημείων του σώματος τα οποία βρίσκονται υπό την ένταση (αυχένας, ώμοι, πλάτη). Η θεραπεία στοχεύει στους μυϊκούς ιστούς, τένοντες, συνδέσμους, δέρμα, αρθρώσεις και άλλους συνδετικούς ιστούς (περιτονία), όπως και στα αγγεία λεμφικού συστήματος και όργανα γαστρεντερικού συστήματος.

Σε αντίθεση με Manual τεχνικές όπου γίνεται η χειροκίνητη συμπίεση του μυϊκού ιστού, η Emmett Technique συνεργάζεται με τους μύες. Είναι φτιαγμένη με σκοπό να δώσει μια αρχική πληροφορία την οποία το σώμα μπορεί να επεξεργαστεί. Με αυτόν τον τρόπο, με λίγα ερεθίσματα, μια ολόκληρη μυϊκή ομάδα αρχίζει να προσαρμόζεται και να επανακτά την ισορροπία και το αισθητηριακό αποτέλεσμα είναι άμεσο.

Η ατομική προσέγγιση, δηλαδή η προσαρμογή του θεραπευτή στον θεραπευόμενο και στις πληροφορίες που έλαβε από τον ίδιο είναι τα χαρακτηριστικά του χαμαιλέοντα – σήμα κατατεθέν της Emmett τεχνικής.

Σε ποιους απευθύνεται η Emmett Τεχνική?
Emmett Τεχνική είναι ευρέως εφαρμόσιμη. Μπορεί να εφαρμοστεί ως συμπληρωματική θεραπεία για να ενισχύσει την επίδραση οποιασδήποτε άλλης θεραπείας (μασάζ, χειροπρακτική, φυσικοθεραπεία) αλλά και μεμονωμένα.

Θεραπευτές
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε που θέλει να βελτιώσει την ποιότητα και την ταχύτητα θεραπευτικού αποτελέσματος στην πρακτική του (θεραπευτές, μασέρ, ιατροί, εργοθεραπευτές, νοσοκόμες, προπονητές, γυμναστές, αθλητές, ψυχοθεραπευτές).

Ασθενείς
Όλοι, ανεξάρτητα από την ηλικία ή την κατάσταση υγείας. Κατάλληλη για εγγείους επειδή πετυχαίνει βαθιά χαλάρωση, μυϊκή εξισορρόπηση και διόρθωση της διαταραχής χωρίς απότομους και έντονους χειρισμούς και σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα. Μπορεί να εφαρμοστεί ως τρόπος θεραπείας σε μωρά, μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, κατά στην μετεγχειρητική αποκατάσταση. Η θεραπεία γίνεται σε καθιστή, όρθια και ξαπλωτή θέση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Ανάλυση κρίσιμου σημείου
Στην επιστήμη η Ανάλυση Κρίσιμου Σημείου προσδιορίζεται ως γεγονός ότι σε κάθε πολύπλοκο σύστημα υπάρχει συγκεκριμένο κρίσιμο σημείο στο οποίο η ελάχιστη επίδραση προάγει τη μέγιστη αντίδραση, όπου η ελάχιστη δύναμη εμφανίζει το μέγιστο αποτέλεσμα (π.χ. ελάχιστο άγγιγμα ενός γραναζιού μπορεί να κινήσει ένα τεράστιο μηχανισμό). Με αυτές τις γνώσεις ως αρχή, η Emmett Τεχνική επιδρά σε πιο πολύπλοκο σύστημα – ανθρώπινο σώμα.

Στα πλαίσια της εν λόγω αρχής η Τεχνική Emmet είναι σε θέση να επιδράσει στους δύο τύπους υποδοχέων – αισθητηριακούς και μυϊκούς οι οποίοι πυροδοτούν συναισθηματικές αντιδράσεις.

Πρακτικά, αυτοί οι δυο τύποι των υποδοχέων συναντιούνται στις συγκεκριμένες διασταυρώσεις του σώματος και βρίσκονται σε αλληλεπίδραση. Ο ρόλος του θεραπευτή Emmett είναι να «εντοπίσει αυτά τα σημεία» και «να επαναφέρει τους διακόπτες» ως «ηλεκτρολόγος του σώματος». Μερικές φορές ένας μυς που είναι υπερβολικά τεταμένος ή υπερφορτωμένος χρειάζεται μόνο μια μικρή πίεση για να επιστρέψει στην αρχική του (υγιή) κατάσταση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Workshop

Μια μοναδική τεχνική για την ταχεία και αποτελεσματική αναλγητική επίδραση

1 ημέρα – 8 ώρες – 11 κινήσεις για όλο το σώμα

EMM-TECH Workshop αφορά την εκμάθηση απλών στοχευμένων συνδυασμών επίδρασης ειδικά σχεδιασμένων για την απαλλαγή από των πόνο και την αίσθηση δυσφορίας. Συνιστά τη σύντομη εκδοχή της Τεχνικής Emmett και αποτελείται από 11 συνδυασμούς των πιο αποτελεσματικών κινήσεων της Τεχνικής.

Μέσα από το σύντομο εργαστήριο θα έχετε την ευκαιρία να εξοικειωθείτε με τις ΑΡΧΕΣ της τεχνικής Emmett, τον τρόπο εύρεσης των βασικών σημείων του σώματος, την τεχνική επίδρασης, με τις κλινικές δοκιμές και την αξιολόγηση της κατάστασης των επί μέρους τμημάτων.

Στο συγκεκριμένο εργαστήριο μαθαίνονται οι ακολουθίες κινήσεων με τις οποίες πετυχαίνουμε άμεσο αποτέλεσμα:
• Μείωσης πόνου
• Εξισορρόπησης
• Βελτίωσης της κινητικότητας

Emm Tech – workshop απευθύνεται σε φυσικοθεραπευτές, γυμναστές, νοσοκόμους, εργοθεραπευτές και όμορα επαγγέλματα.

Τα οφέλη για συμμετέχοντες EMM-TECH workshop:
• Εύκολη ενσωμάτωση των γνώσεων που αποκτήθηκαν στην υπάρχουσα πρακτική σας
• Βοήθεια και αυτό-βοήθεια ανά πάσα στιγμή
• Θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν θα παρακολουθήσετε το ολοκληρωμένο σεμινάριο (6 ενότητες)
• Βελτίωση των γνώσεων για τη λειτουργία των αισθητηριοκινητικών υποδοχέων
• Συντόμευση και επιτάχυνση των θεραπειών που προσφέρετε με λιγότερη σωματική προσπάθεια
• Γνώση γρήγορης και αποτελεσματικής τεχνικής που μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς αντενδείξεις, σε εγκύους, στον τοκετό, σε παιδιά και σε ηλικιωμένους

Στο EMM-TECH WORKSHOP θα μάθουμε κινήσεις για:
• Ενδυνάμωση λαβής χεριού
• Βελτίωση λειτουργικότητας των κάτω άκρων
• Βοήθεια στη περίπτωση δυσλειτουργίας του αναπνευστικού
• Βελτίωση κινητικότητας της ωμικής ζώνης
• Βελτίωση κινητικότητας του αυχένα
• Βελτίωση συντονισμού των άνω άκρων
• Βελτίωση ισορροπίας
• Βελτίωση λειτουργίας του αναπνευστικού συστήματος

Αυτό το πρόγραμμα αποτελεί την εισαγωγή στις γενικές δεξιότητες βοήθειας του ολοκληρωμένου προγράμματος εκπαίδευσης.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

Emmett Technique Practitioner & Instructor
Maria Rakic P.T.
Δήλωση συμμετοχής
και κατάθεση προκαταβολής

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή κάνωντας εγγραφή παραπάνω. Επίσης μπορείτε να μας καταθέσετε το ποσό σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Δικαιούχος: ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ –  ΕΛΕΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΛΑΣΣΑ Ο.Ε.
GR54 0172 6100 0056 1010 6072 214

EUROBANK
Δικαιούχος: ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ –  ΕΛΕΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΛΑΣΣΑ Ο.Ε.
GR4502600180000070201572545

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Θα Ανακοινωθούν σύντομα

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Physio Health Club
Κ. Καρτάλη 291Α
38221 Βόλος
Τηλ. 24210 33038

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ

Φυσικοθεραπευτές, ιατρούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και νοσηλευτές

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

01
ΠιστοποίησηΜε την ολοκλήρωση του Emm Tech Short Course οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από την Emmett Technique International.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Κόστος εκπαίδευσης
130 ευρώ

Λειτουργικά και άλλα έξοδα
40 ευρώ

Προκαταβολή
100 ευρώ

Υποχρεώσεις και δικαιώματα του διοργανωτή

Ο διοργανωτής υποχρεούται να επιστρέψει την προκαταβολή:

  •  Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου από την πλευρά του διοργανωτή.
  • Σε περίπτωση αλλαγής ημερομηνίας και εφόσον ο καταθέτων τη προκαταβολή δεν επιθυμεί να παρακολουθήσει το σεμινάριο στις ημερομηνίες που άλλαξαν.

Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα

  • Να μην επιστρέψει την προκαταβολή εάν ο καταθέτων την προκαταβολή ακυρώσει τη συμμετοχή του.
  • Να αλλάξει την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου.