fbpx

Mediterranean Lifestyle Medicine – Βιωματικό Σεμινάριο

PELION RESORT HOTEL
Πορταριά Πηλίου

Δηλώστε συμμετοχή και επωφεληθείτε απο τις ευκολίες πληρωμής μας
Mediterranean Lifestyle Medicine
Η μόνη επιστημονικά τεκμηριωμένη μέθοδος θεραπείας βασισμένη στο Μεσογειακό τρόπο ζωής
Τέσσερις ημέρες Βιωματικού Σεμιναρίου στο Pelion Resort – Πορταριά Πηλίου

Πρόκειται για μια σύγχρονη ιατρική παρέμβαση που βασίζεται αποκλειστικά στο μεσογειακό τρόπο ζωής και αποτυπώνεται σε έναν πορτοκαλί αστερία με 5 άκρα που συμβολίζουν τη μεσογειακή διατροφή, την άσκηση, την κοινωνικοποίηση και τη διαχείριση του στρες της καθημερινότητας μέσα από την καταλυτική επίδραση της Μεσογείου θάλασσας.

Οι βασικές προϋποθέσεις για να ενσωματωθεί η οποιαδήποτε πληροφορία στο συγκεκριμένο μοντέλο, είναι η επιστημονική τεκμηρίωση και η αυστηρή αξιολόγηση.

Η απαιτητική καθημερινότητα επιβαρύνει την υγεία όλων μας. Η Μεσόγειος και ο μεσογειακός τρόπος ζωής που έχουμε ξεχάσει, θα μπορούσε να βελτιώσει την υγεία μας, να βελτιώσει ήδη εγκατεστημένη νόσο, ακόμα και να την υποστρέψει.

8 στις 10 χρόνιες παθήσεις οφείλονται στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Πού βρίσκεται η λύση; Σε μικρές και απλές αλλαγές του τρόπου ζωής

Μεσογειακή Διατροφή

“Η μεσογειακή διατροφή είναι η κορωνίδα του μεσογειακού τρόπου ζωής”, υπογραμμίζει ο Γ.Μ. Μακρής. Οι ευεργετικές επιδράσεις της επεκτείνονται σε όλα τα συστήματα του οργανισμού μας και σε πάμπολλα νοσήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ευεργετική επίδραση που έχει στο καρδιαγγειακό μας σύστημα. Βελτιώνει σε σημαντικό βαθμό την ανταπόκριση των ασθενών στη θεραπεία του σακχαρώδους διαβήτη ενώ σύμφωνα με πολλές επιστημονικές μελέτες, φαίνεται ότι η μεσογειακή διατροφή συμβάλλει στην πρόληψη της εμφάνισης του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Η Άσκηση

Η άσκηση ως φάρμακο αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες, που αποδεδειγμένα, παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία αλλά και τη γενικότερη ποιότητα ζωής, καθώς προλαμβάνει την εμφάνιση διαφόρων παθήσεων και καθυστερεί την εξέλιξή τους. Στις μέρες μας, η καθιστική ζωή αποτελεί το νέο κάπνισμα. Μελέτες έχουν αποδείξει ωστόσο ότι το καθημερινό περπάτημα, μέτριας έντασης για 30 λεπτά, ή 1 ώρα τρεις φορές την εβδομάδα, μπορεί να μειώσει στο μισό, όλους τους παράγοντες κινδύνου για πρόωρο θάνατο, να περιορίσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, σακχαρώδη διαβήτη, παχυσαρκίας, χρόνιου μυοσκελετικού πόνου, καρκίνου, ιδιαίτερα του μαστού, καθώς και διαταραχών που σχετίζονται με το στρες.

Κοινωνικοποίηση

Επιστημονικά δεδομένα αποκαλύπτουν ότι το κύτταρο της κοινωνίας, η οικογένεια, οι ερωτικοί σύντροφοι και ο γάμος, οι κοινωνικές επαφές και το φιλικό περιβάλλον, η συμμετοχή σε διάφορες δραστηριότητες και πάσης φύσεως δρώμενα, πολιτιστικά και θρησκευτικά αποδεικνύουν πως η κοινωνικοποίηση του ατόμου και η ανάπτυξη υγιών σχέσεων προστατεύουν το σώμα και το μυαλό του ανθρώπου. Μεγάλη ιατρική μελέτη είναι κατηγορηματική. Η γενικότερη ικανοποίηση των ανθρώπων από τις κοινωνικές σχέσεις που αναπτύσσουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους, μεταφράζεται σε καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία και κατά συνέπεια, μακροημέρευση και μακροζωία.

Διαχείριση στρες

Μεγάλες ιατρικές σχολές, όπως στο πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, τα τελευταία 30 χρόνια μελετούν τεχνικές διαχείρισης του στρες και έχουν αποδείξει ότι μπορούν να είναι πολύ αποτελεσματικές και να συμβάλουν στη διαχείρισή του. Μεταξύ αυτών, το  mindfulness-based stress reduction, η διαφραγματική αναπνοή, η προσευχή, η προοδευτική μυϊκή χαλάρωση, όπως επίσης κι ένα ακόμα μεγαλύτερο φάσμα τεχνικών που έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι δρουν αποτελεσματικά και καθορίζουν το πώς ο νους μας θα ελέγχει και θα επηρεάζει καλύτερα το σώμα μας.

Γεωπόνος
Μαρία Μπίστη

Γεωπόνος. πρώην στέλεχος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών υπεύθυνη για θέματα περιβάλλοντος – βιολογικής γεωργίας και ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων : ΔΗΩ.

Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΑΠΘ
Θεοδώρα Γ. Καλογεράκου

Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΑΠΘ, με ειδίκευση στη Θεραπευτική Γυμναστική και την οστεοπόρωση – Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία ΑΠΘ, με ειδίκευση στο Αυτόνομο Νευρικό Σύστημα και τη Χρόνια Καρδιακή Ανεπάρκεια

BSc Physiotherapy - Coventry University. UK
Μιχάλης Ευαγγελίδης, E-RYT 500, C-IAYT

BSc Physiotherapy – Coventry University. UK, Master of Chiropractic – Ackermann College, Certified Yoga Therapist by IAYT USA, Accredited Yoga Teacher A33859 – Australia, Diploma of Satyananda Yoga Training Level 2, Australia, Instructor training in Satyananda Yoga system Level 1, Greece Certified HeartMath Mentor by HeartMath Institute USA, MSc, BSc Biochemical Engineering, UK

Φυσικοθεραπεύτρια MSc
Εβίτα Παπαργυροπούλου PT MSc

Είναι Φυσικοθεραπεύτρια, απόφοιτη του Ανώτατου ΤΕΙ Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (M.Sc. in Molecular and Applied Physiology).

Φυσικοθεραπεύτρια PT, PhD, MSc
Δρ. Ελένη Κωνσταντινίδου

Φυσικοθεραπεύτρια PT, PhD, MSc
Pelvic Floor & Manual Therapist

Φυσικοθεραπευτής, Οστεοπαθητικός
Γιώργος Τσουκαλάς – Κοτσίρης PT, DO

Φυσικοθεραπευτής P.T., Οστεοπαθητικός D.O., Καθηγητής Ackermann College

Χειρουργός Μαστού, MD, PhD
Φιορίτα Α. Πουλακάκη

Διευθύντρια Κέντρου Μαστού και Χειρουργικής Κλινικής Μαστού Ευρωκλινικής Αθηνών.
Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Χειρουργικής του Μαστού ( FEBS, European Board of Surgery).
Γενική Γραμματέας της EUROPA DONNA Hellas από το 2014 και National Delegate από 2019
τ. Λέκτορας (Π.Δ. 407/80), Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν, Γ΄ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική

Δρ. Γεώργιος I. Mπέλλος MD, PhD

Δρ. Γεώργιος I. Μπέλλος MD, PhD, MRCGP, MEPMA, MEURACT, Dip.ACU
Συντ./Διευθυντής K.Y Κορωπίου Αττικής

Φωτεινή Γεωργίου

Ιατρική Συντάκτρια ΑΝΤΕΝΝΑ Παρουσιάστρια ιατρικής εκπομπής ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος
Γιώργος – Μάριος Μακρής MD, PhD, MSc

Μαιευτήρας – Χειρουργός – Γυναικολόγος. Ειδικός Γυναικολόγος Ογκολόγος (EBCOG – ESGO accreditation), Διευθυντής Γυναικολογικού Τμήματος, «Ευρωκλινικής Αθηνών»

Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Βασιλική Γεννηματά MD, PhD

Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Φυσικοθεραπευτής - Οστεοπαθητικός
Βαλασσάς Λαυρέντης PT. MSc. DO

Ost. of OSD, AP&MB of WFCMS, Master of Chiropractic of Ackermann College, Teacher of Ackermann College. Φυσικοθεραπευτής – Καθηγητής φυσικής Αγωγής, απόφοιτος Εθνικής Ακαδημίας Αθλητισμού – Σόφια – Βουλγαρία, Οστεοπαθητικός από την OSD και Καθηγητής του Κολεγίου Ackermann για την Ελλάδα και την Κύπρο. Δίπλωμα Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και Βελονισμού, μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Βελονισμού (WFCMS), Δίπλωμα Su Jok θεραπείας και Δίπλωμα Manual Therapy – Mulligan. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και έχει περισσότερα από 20 χρόνια κλινικής εμπειρίας.

Δήλωση συμμετοχής
και κατάθεση προκαταβολής

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή κάνωντας εγγραφή παραπάνω. Επίσης μπορείτε να μας καταθέσετε το ποσό σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Δικαιούχος: ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ –  ΕΛΕΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΛΑΣΣΑ Ο.Ε.
GR54 0172 6100 0056 1010 6072 214

EUROBANK
Δικαιούχος: ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ –  ΕΛΕΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΛΑΣΣΑ Ο.Ε.
GR4502600180000070201572545

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Αναμένεται να οριστούν οι ημερομηνίες

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

PELION RESORT HOTEL
Πορταριά Πηλίου

ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Κόστος τετραημέρου

Διαμονή, πλήρης διατροφή και η εκπαίδευση

– 500 ευρώ
σε δίκλινο δωμάτιο

– 600 ευρώ
σε μονόκλινο δωμάτιο

 

Προκαταβολή:

200 ευρώ

 

Παρακολούθηση των ομιλιών και δραστηριοτήτων χωρίς τη διαμονή και διατροφή 150 ευρώ.

 

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ

Υποχρεώσεις και δικαιώματα του διοργανωτή

Ο διοργανωτής υποχρεούται να επιστρέψει την προκαταβολή:

  •  Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου από την πλευρά του διοργανωτή.
  • Σε περίπτωση αλλαγής ημερομηνίας και εφόσον ο καταθέτων τη προκαταβολή δεν επιθυμεί να παρακολουθήσει το σεμινάριο στις ημερομηνίες που άλλαξαν.

Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα

  • Να μην επιστρέψει την προκαταβολή εάν ο καταθέτων την προκαταβολή ακυρώσει τη συμμετοχή του.
  • Να αλλάξει την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου.