Στοιχεία Ακτινολογίας στη Φυσικοθεραπεία – Βόλος

Home / Στοιχεία Ακτινολογίας στη Φυσικοθεραπεία – Βόλος

Στοιχεία Ακτινολογίας στη Φυσικοθεραπεία σε μυοκελετικές και ρευματολογικές παθήσεις

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι η αναφορά σε βασικές έννοιες ακτινολογίας με τη μέθοδο της ακτινογραφίας, αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας.

Επίσης η αναφορά σε κοινές παθήσεις με παραδείγματα που αφορούν τραύμα, κακώσεις, εκφυλιστικές και συστηματικές αρθρίτιδες του αξονικού και περιφερικού σκελετού.

Το σεμινάριο θα έχει διαδραστικό χαρακτήρα και μετά από τη συζήτηση περιστατικών θα γίνει προσέγγιση κοινών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο φυσικοθεραπευτής στην καθημερινή του πρακτική και μπορεί να βοηθηθεί από την απεικόνιση

Μαριάννα Βλυχού

Μαριάννα Βλυχού

Καθηγήτρια Ακτινοδιαγνωστικής, Τμήμα Ιατρικής Παν/μίου Θεσσαλίας

Η κ.Βλυχού είναι Καθηγήτρια Ακτινοδιαγνωστικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει ειδικευθεί στα νοσοκομεία ΝΙΜΤΣ και ΚΑΤ και έχει εκπονήσει διδακτορική διατριβή στο αντικείμενο της οστικής πυκνομετρίας ασθενών με παραπληγία, την οποία υποστήριξε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Έχει εκπαιδευτεί στο αντικείμενο της μυοσκελετικής ακτινολογίας ως επισκέπτης fellow στο Nuffield Orthopaedic Centre του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Υποχρεώσεις και δικαιώματα του διοργανωτή

Ο διοργανωτής υποχρεούται να επιστρέψει την προκαταβολή:

  •  Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου από την πλευρά του διοργανωτή.
  • Σε περίπτωση αλλαγής ημερομηνίας και εφόσον ο καταθέτων τη προκαταβολή δεν επιθυμεί να παρακολουθήσει το σεμινάριο στις ημερομηνίες που άλλαξαν.

Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα

  • Να μην επιστρέψει την προκαταβολή εάν ο καταθέτων την προκαταβολή ακυρώσει τη συμμετοχή του.
  • Να αλλάξει την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου.