Su Jok

Home / Su Jok

Φωτογραφίες από προηγούμενα Σεμινάρια Su Jok

Η μέθοδος Su Jok

Το ανθρώπινο σώμα έχει την ικανότητα να δημιουργήσει, να διατηρήσει και να αποκαταστήσει την υγεία του. Η φύση ξέρει ότι η υγεία και η ασθένεια είναι οι δυο πλευρές της ολότητας του οργανισμού και προϋποθέτουν μια περίπλοκη αλληλεπίδραση ανάμεσα στους σωματικούς, πνευματικούς, ψυχικούς, συναισθηματικούς, γενετικούς, περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς παράγοντες.

Ο ρόλος του θεραπευτή είναι να δώσει ώθηση και να διευκολύνει αυτή τη διαδικασία, να εντοπίσει και να εξαλείψει τα εμπόδια στο δρόμο προς την υγεία. Αυτή η διαδικασία απαιτεί μια εξατομικευμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση κατά τη διάγνωση και τη θεραπεία.

Το Su Jok ως θεραπευτική μέθοδος παρέχει όλα τα στοιχεία μιας τέτοιας προσέγγισης, προτείνοντας συστήματα χρήσιμα και αποτελεσματικά στη βελτίωση και τη διατήρηση της υγείας.

Ως μέθοδος βασίζεται στην αρχή της ομοιότητας, όπου διάφορα σημεία στα χέρια και στα πόδια σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, αντιστοιχούν σε διάφορα όργανα και μέρη του σώματος. Αν υπάρχει πρόβλημα στο σώμα μας, τότε το πρόβλημα θα εκδηλωθεί με πόνο, αισθητηριακή δυσλειτουργία ή παραλλαγή χρωματισμού και σύστασης του δέρματος στην περιοχή των χεριών και των ποδιών. Εάν ξεκινήσουμε έγκαιρα τη επίδραση στα σημεία αυτά, ουσιαστικά στέλνουμε στο σώμα την πληροφορία ότι τα μέρη του οργανισμού που συνδέονται, χρήζουν θεραπείας. Είναι σημαντικό η θεραπεία να γίνεται στα σωστά σημεία και με το σωστό τρόπο.

Που βοηθάει

Το Su Jok είναι διαγνωστική και θεραπευτική μέθοδος και ενεργεί μετριάζοντας εντάσεις και πόνους στο σώμα. Είναι μέθοδος απλή και προσιτή για πρώτες βοήθειες, για τη θεραπεία σε περίπτωση οξείας φάσης της παθολογίας, τραυματισμού και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά λειτουργικές διαταραχές ενώ σταθεροποιεί την κατάσταση του ασθενούς, μειώνοντας τον πυρετό και γενικά τη φλεγμονή στο σώμα. Έχει επίσης πολύ καλά αποτελέσματα στη θεραπεία των χρόνιων παθήσεων.

Η θεραπεία Su Jok έχει δείξει εξαιρετικά αποτελέσματα στη θεραπεία σχεδόν όλων των ειδών των σωματικών, ψυχικών και συναισθηματικών ασθενειών. Αναρίθμητοι επαγγελματίες υγείας έχουν μελετήσει αυτό το θεραπευτικό σύστημα και έχουν καταγράψει σημαντικά αποτελέσματα στη θεραπεία διαφόρων ασθενειών.

Η μέθοδος SuJok έχει δείξει εξαιρετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση

– Αρθροπάθειας

– Κάθε είδους πόνου

– Φλεγμονών

– Ψυχικών διαταραχών

– Διαβήτη

– Υπέρτασης

– Παχυσαρκίας

Η Su Jok Ακαδημία της Μόσχας

Η Su Jok Ακαδημία της Μόσχας είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση με σκοπό την εκπαίδευση στις πρόσθετες μεθόδους θεραπείας, πιστοποιημένη από τη Διεθνή Su Jok Οργάνωση και λειτουργεί ως κορυφαίο κέντρο εξειδίκευσης στη θεραπεία Su Jok στη Ρωσία από τον Ιούλιο του 1993.

Η Su Jok Ακαδημία έχει αποκλειστική θέση στη Ρωσία όσον αφορά τη διάδοση και την ανάπτυξη της θεωρητικής κληρονομιάς του καθηγητή Park Jae Woo. Η οργάνωση που ίδρυσε ο ίδιος και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τόσο στη Ρωσία όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο ανήκουν στους δυο γιούς του – Dr. Park Min Chul και Dr. Park Min Kyu, οι οποίοι επί του παρόντος είναι οι ηγέτες της Παγκόσμιας Su Jok Οργάνωσης, της Ακαδημίας της Μόσχας και παρόμοιων ακαδημιών σε όλο τον κόσμο.

Η Su Jok Ακαδημία της Μόσχας έχει την άδεια για την ιατρική πρακτική στην ρεφλεξολογία και τη θεραπεία Su Jok από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας της Ρωσίας (MDKZ 17250/8709), καθώς επίσης και άδεια για την εκπαίδευση στη θεραπεία Su Jok από το Υπουργείο Παιδείας της Ρωσίας ( 028105).

Από την ίδρυσή της έως σήμερα η Ακαδημία Su Jok της Μόσχας διοργάνωσε σεμινάρια κατάρτισης στη θεραπεία Su Jok σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ρωσίας και σε 30 χώρες σε όλο τον κόσμο (Σουηδία, Γερμανία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ελλάδα, Κύπρος, Δανία, Ιταλία, Ινδία, Ιορδανία, Ιράν, Πολωνία, Βραζιλία, Μεξικό, Καναδάς, οι ΗΠΑ, Ουκρανία, Καζακστάν, Λετονία, Λιθουανία, Λευκορωσία κ.λπ.).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ

Τυποποιημένα συστήματα αντιστοίχισης των χεριών και των ποδιών

1η ημέρα

Η ιστορία της ανάπτυξης της θεραπευτικής μεθόδου Su Jok. – Σύστημα αντιστοίχισης του χεριού και οι ομοιότητές του με το ανθρώπινο σώμα. – Η απόδειξη της αντιστοίχισης του αντίχειρα με το κεφάλι. – Το τυποποιημένο σύστημα αντιστοίχισης των χεριών με το σώμα. – Τοποθέτηση των γραμμών συμμετρίας, – Γιν-Γιανγκ όρια και σημεία αντιστοίχισης διαφράγματος και χεριών. – Πρωτογενή και δευτερογενή συστήματα αντιστοίχισης. – Συστήματα αντιστοίχισης κεφαλιού, άκρων και λαιμού. – Τα βασικά στάδια εντοπισμού των σημείων αντιστοίχισης. – Επίδειξη της αποτελεσματικότητας της μεθόδου. – Εντοπισμός σημείων με διαγνωστική ράβδο. – Τεχνικές μασάζ στα συστήματα αντιστοίχισης με τη χρήση των δαχτύλων, διαγνωστικής ράβδου και su jok δαχτυλιδιών

2η ημέρα

– Η προβολή των οργάνων του θώρακα, της κοιλιάς, της μικρής πυέλου, της σπονδυλικής στήλης, του νευρικού και του ενδοκρινικού συστήματος. – Το τυποποιημένο σύστημα αντιστοίχισης των ποδιών. – Η τοποθεσία των γραμμών συμμετρίας, – Γιν-Γιανγκ όρια και η προβολή του διαφράγματος στα σημεία των ποδιών. – Τμηματικά συστήματα αντιστοίχισης. – Εντοπισμός “δύσκολων” σημείων των τυποποιημένων συστημάτων αντιστοίχισης των χεριών. – Μικροσυστήματα αντιστοίχισης. – Η θεραπεία του πόνου (αρχές και μέθοδοι). – Επιφανειακές εφαρμογές: μαγνήτες, μεταλλικά αστέρια και άλλοι τεχνητοί διεγέρτες. – Μοξοθεραπεία. Ενδείξεις και αντενδείξεις. Διάφορα είδη μόξας. Μέθοδοι μοξοθεραπείας (τόνωση, καταστολή, εναρμόνιση). Βασική αγωγή. Ηλιακή θεραπεία. – Η θεραπεία με μικροβελόνες και βελόνες – Αφαίμαξη. – Ένθετα, αντικαθιστάμενες κεφαλές. – Αποστείρωση. – Εφαρμογή των φυσικών διεγερτών: θεραπεία σπόρων, λιθοθεραπεία.

3η ημέρα

– Η κοσμική δομή τριών επιπέδων και η προβολή της στα συστήματα ανταπόκρισης. – Το σύστημα αντιστοίχισης του εντόμου. – Θεραπεία νυχιών. – Su jok θεραπεία έκτακτης ανάγκης. – Η θεωρία των αξόνων προβολής. – Το Homo σύστημα του σώματος, οι αρχές της οργάνωσής του (εν συντομία). – Βασικές αρχές της θεραπείας στα συστήματα ανταπόκρισης: η θεραπεία δύο και τριών σημείων, θεραπεία πέντε βημάτων. – Θεραπεία με λάστιχο. – Ελαστικοί δακτύλιοι, μπαστούνια για μασάζ και άλλες συσκευές μασάζ. – Συσκευή για μασάζ δονήσεων. – Διεγέρτες χρώματος και φωτός. – Προσεγγίσεις στη θεραπεία συγκεκριμένων παθήσεων. – Εξέταση.

Darkova Marina MD SJT

Darkova Marina MD SJT

Μέλος της επιτροπής ISA, Πρόεδρος ISA της Ρωσίας

Θεραπεύτρια ρεφλεξιολογίας, Εισηγήτρια Su Jok
Μέλος της επιτροπής ISA, Πρόεδρος ISA της Ρωσίας

Dr. Violeta L. Nikolaeva PhD

Dr. Violeta L. Nikolaeva PhD

Γενική Γραμματέας της ISA

Γενική Γραμματέας της Παγκόσμιας Su Jok Οργάνωσης (ISA). Επικεφαλής του Τμήματος Δημοσιεύσεων ISA. Αναπληρώτρια Διευθύντρια του τμήματος επιστημονικού και εκπαιδευτικού έργου Ακαδημίας Su Jok της Μόσχας. Αρχισυντάκτρια της Ακαδημίας Su Jok της Μόσχας.

Dr. Levachev Igor MSc

Dr. Levachev Igor MSc

Γυναικολόγος, μαιευτήρας

• Master Ιατρικής - Πρώτο Κρατικό Ιατρικό Πανεπιστήμιο Μόσχας, Μόσχα, Ρωσία, 1990-1996

• Ιατρική πρακτική και εξειδίκευση στην Γυναικολογία και Μαιευτική στο Ιατρικό Κέντρο του Γραφείου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας,1996-1998

• Sujok Θεραπεία στη Sujok Ακαδημία της Μόσχας, 1998

• Ρεφλεξολογία στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Ιατρικής και Οδοντιατρικής της Μόσχας 1999, 2007, 2012

Υποχρεώσεις και δικαιώματα του διοργανωτή

Ο διοργανωτής υποχρεούται να επιστρέψει την προκαταβολή:

  •  Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου από την πλευρά του διοργανωτή.
  • Σε περίπτωση αλλαγής ημερομηνίας και εφόσον ο καταθέτων τη προκαταβολή δεν επιθυμεί να παρακολουθήσει το σεμινάριο στις ημερομηνίες που άλλαξαν.

Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα

  • Να μην επιστρέψει την προκαταβολή εάν ο καταθέτων την προκαταβολή ακυρώσει τη συμμετοχή του.
  • Να αλλάξει την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου.