Thai Massage – basic

Home / Thai Massage – basic

Λίγα λόγια για το Thai Massage

Η θεραπευτική τέχνη του Παραδοσιακού Ταυλανδεζικου Μασάζ αποτελεί ένα αρχαίο και ιερό θεραπευτικό σύστημα, το οποίο έχει τις ρίζες του στη Γιόγκα, στην Αγιουρβεδική και Κινέζικη Ιατρική καθώς και στις βουδιστικές διαλογιστικές πρακτικές.

Το Ταϋλανδέζικο μασάζ γίνεται χωρίς την χρήση λαδιών ή άλλων βοηθημάτων, με τον δέκτη να φοράει άνετα, κατά προτίμηση βαμβακερά ρούχα. Οι περισσότερες τεχνικές εφαρμόζονται πάνω σε ειδικό στρώμα στο πάτωμα (είτε μπρούμυτα, είτε ανάσκελα είτε στο πλάι) ενώ σε κάποιες τεχνικές ο δέκτης βρίσκεται σε καθιστή θέση και πάλι στο πάτωμα.

Ο πρακτικός του Ταϋλανδέζικου μασάζ χρησιμοποιεί τα δάχτυλα (ειδικά τους αντίχειρες), παλάμες, αγκώνες, γόνατα και πατούσες του για να ασκήσει πιέσεις και ήπιες διατάσεις στις ενεργειακές γραμμές του σώματος του δέκτη. Η πίεση που ασκείται είναι ελεγχόμενη και πάντα σύμφωνα με το επίπεδο αντοχής του δέκτη, ώστε το αποτέλεσμα να μην επιφέρει δυσφορία, αλλά ανακούφιση. Έτσι απελευθερώνεται και ενισχύεται η ροή της ενέργειας από και προς τα εσωτερικά όργανα, χαλαρώνει το σώμα και το νευρικό σύστημα και υποχωρούν οι μυϊκές εντάσεις και οι πόνοι.

Τα θεραπευτικά οφέλη

Μερικά απ’ τα οφέλη του Παραδοσιακού Ταϋλανδέζικου Μασάζ είναι η βελτίωση σε περίπτωση αυχενικών προβλημάτων, δυσχερειών της σπονδυλικής στήλης, τενοντίτιδας, επικονδυλίτιδας και αρθρίτιδας. Βοηθά επίσης ιδιαίτερα σε ημικρανίες, πονοκεφάλους και αποσυμφόρηση συναισθηματικών μπλοκαρισμάτων.

Το Ταϋλανδέζικο μασάζ σε κάθε συνεδρία χειρίζεται ολόκληρο το σώμα από τα δάχτυλα των ποδιών έως την κορώνα της κεφαλής, αντιμετωπίζοντας το σώμα ως ένα ενιαίο σύνολο, άρρηκτα συνδεδεμένο με τα συναισθήματα και την ψυχή του ανθρώπου.

Εκτός των όποιων ειδικότερων θεραπευτικών επιδράσεων, γενικά με το Ταϋλανδέζικο μασάζ υποβοηθούμε το σώμα του δέκτη στα εξής:
• Να χαλαρώσει από το άγχος, την νευρική ένταση, την κούραση και τις μυϊκές κράμπες
• Να αποκτήσει τόνο και ευλυγισία στους τένοντες, τους μύες και τις αρθρώσεις, αποτοξινώνοντας όλους τους μαλακούς ιστούς του
• Να διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, ενεργοποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα και τις αποτοξινωτικές λειτουργίες του
• Να αυξήσει την ζωτικότητα και τη συνειδητότητά του

Πρόγραμμα εκμάθησης των τεχνικών

Στις 80 αυτές ώρες θα μάθουμε τη σωστή στάση του σώματος μας κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, τον τρόπο που ερχόμαστε σε επαφή με το δέκτη καθώς και την παραδοσιακή ακολουθία ασκήσεων. Θα μάθουμε να δουλεύουμε με τον δέκτη στην ύπτια (ασκήσεις των κάτω κ άνω άκρων κινητοποίηση οσφυικής κ θωρακικής μοίρας – μάλαξη κοιλιακής χώρας), πλάγια, πρηνή (τεχνικές για όλη την σπονδυλική στήλη)  και καθιστή θέση (ασκήσεις θωρακικής μοίρας – αυχένα). Επίσης θα μάθουμε τεχνικές προετοιμασίας και χαλάρωσης.

Αλέξανδρος Σταυρινός

Ο Αλέξανδρος Σταυρινός σπούδασε Παραδοσιακό Ταϋλανδέζικο Μασάζ με τον μάστερ Asokananda και με τον Arno L’Hermitte του Sunshine Network καθώς και στην Ευρωπαϊκή Σχολή Shiatsu, Έχει ολοκληρώσει επίσης τις σπουδές της Πρανικής Θεραπείας με την Helen Weeks και 1ο και 2ο βαθμό Reiki με την Ελένη Σκόνδρα.

Υποχρεώσεις και δικαιώματα του διοργανωτή

Ο διοργανωτής υποχρεούται να επιστρέψει την προκαταβολή:

  •  Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου από την πλευρά του διοργανωτή.
  • Σε περίπτωση αλλαγής ημερομηνίας και εφόσον ο καταθέτων τη προκαταβολή δεν επιθυμεί να παρακολουθήσει το σεμινάριο στις ημερομηνίες που άλλαξαν.

Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα

  • Να μην επιστρέψει την προκαταβολή εάν ο καταθέτων την προκαταβολή ακυρώσει τη συμμετοχή του.
  • Να αλλάξει την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου.
Please wait...

Subscribe to our newsletter

Για να λαμβάνετε πρώτοι όλα τα νέα και τις προσφορές μας